PSD: Este necesara o manifestatie-scoala, dialoganta si cooperanta. Dreapta trebuie educata. Trebuie sa fie invatata cum sa faca opozitie

Presdintele PSD, Liviu Dragnea, sugereaza Guvernului Grindeanu abrogarea Ordonantei privind modificarea Codului penal. Dragnea argumenteaza cu necesitatea stingerii conflictului social si posibilitatea de a nu mai putea tine in frau organizatiile teritoriale PSD, care vor sa declanseze o manifestatie de raspuns, ca un feedback util pe comunicare.

Totusi, cel putin ca intentie, ramanand de vazut daca o va pune sau nu in practica, in functie de cum vor evolua actiunile Opozitiei, PSD ar trebui sa schiteze un proiect de manifestatie-scoala, un show de lectie deschisa, care sa transmita mesaje privitoare la cum sa se faca opozitie politica si cum sa fie un protest social. O a doua idee ar fi ca aceasta manifestatie-scoala, daca va avea loc, sa se faca pornind de jos in sus.

Felul intolerant si excesiv in care se manifesta opozitia de dreapta, care arata lipsa de respect fata de adversar si electorat, ca nu stie sa piarda, ca nu intelege ce inseamna un scrutin si un ciclu electoral, ca si cand n-ar fi auzit de alternanta democratica la putere si bipartizanism, poate sa ne arunce in bratele razboiului civil, de tip sirian, sau razboiului hibrid, de tip ucrainean, posibilitati despre care exista deja avertizari din partea unor politicieni romani.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: