O absurditate politico-diplomatica: Ambasadorul american Hans Klemm legendeaza scorneala ca eliminarea elementelor de neconstitutionalitate din legislatia penala ar insemna necontinuarea luptei anticoruptie si pasi inapoi care ar slabi statul de drept

Exista vreo legatura intre protestele din strada, instigate de presedintele Klaus Iohannis sub pretextul “abrogarii” de catre Guvern a Ordonantei de modificare a Codului penal, si ‘insufletirea” acestora de catre ambasadorul Hans Klemm, prin “apelul ca Romania sa continue lupta impotriva coruptiei”?

Amatorii de bancuri politice mi l-ar putea reaminti pe cel cu intrebarea de ce in America nu sunt revolutii si lovituri de stat, cu raspunsul ca acolo este singurul loc din lume unde nu exista ambasade americane. Dar nu am deloc chef de glume, eu vorbesc serios despre o situatie concreta si ingrijoratoare pentru stabilitatea politica a Romaniei, cu mii de oameni scosi in strada impotriva Guvernului PSD.

In decembrie au fost alegeri parlamentare, de ce nu au votat atunci impotriva PSD? Nu si cei care protesteaza, acum, derutati probabil politic, isi primesc salariile si pensile marite si reducerile de taxe si impozite, prevazute in programul economic si social al PSD si in bugetul de stat pe 2017, elaborat de Guvernul Grindeanu?

Sa-mi fie cu iertare, imi sta pe limba parabola cu ce inseamna facerea de bine, dar cum sunt un pudic o refulez. O las in schimb pe sefa interimara a PNL, Raluca Turcan, sa le strige celor care au facut programul si bugetul, prin care cresterea economica ajunge si in buzunarele romanilor si studentii nu trebuie sa mai circule cu nasu’, sa-si dea demisia, ca asa e democratic pe stil nou, constiinta sa treaca pe la partid, nu prin stomac (acum vad, dupa ce am scris despre chestia cu studentii si cu nasu’, ca aceasta chiar este anticoruptie).

Dar un gand ghidus tot vi-l spun. Daca dupa sfarsitul comunismului a disparut cuvantul “comunist” din denumirea partidelor, ce se va intampla cu cuvantul “liberal”, dupa ce proaspatul si contestatul presedinte american, Donald Trump, a anuntat sfarsitul globalizarii, adica al liberalismului? Nu ca l-as crede pe Trump, dar capitalismul de tipul „liberalism american” chiar a sucombat.

Si asa am ajuns din nou la Hans Klemm, inca ambasador al SUA la Bucuresti, inca adept al democratiei liberale, foarte probabil si al globalizarii justitiei prin DNA-uri, al unei revolutii mondiale a procurorilor, care a declarat vineri, la Constanța, că face un apel ca România să continue lupta împotriva corupției și să nu facă pași care să slăbească acest proces.

„Protestele sunt foarte însuflețitoare”, ne-a zis entuziasmat Hans Klemm, drept pentru care a facut un apel la continuitatea luptei anticoruptie. Nu antiguvernamentale, impotriva unui partener, aliat si prieten, fereasca sfantu’. Dar chiar si asa, de ce legendeaza Hans Klemm ideea ca eliminarea elementelor de neconstitutionalitate din legislatia penala ar insemna necontinuarea luptei anticoruptie si pasi inapoi care ar slabi statul de drept? La ce i-ar folosi? Ca doar SUA nu sunt chivotul anticoruptiei din Romania sau din lume, cand americanii le au si ei pe ale lor?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: