Bulgaria nu îndeplinește criteriile pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver (diplomat american): Există vreo deosebire între zidul vizelor SUA față de aliați și zidul ordinului executiv al lui Trump împotriva imigranților?

Bulgaria, stat aliat al Statelor Unite, „nu îndeplinește deocamdată criteriile necesare pentru a fi inclusă în programul american Visa Waiver, de exceptare de vize”, a declarat consulul general al SUA la Sofia, Kate McGeary, transmite vineri Novinite.

„Majoritatea bulgarilor primesc vize. Cel mai mare obstacol îl constituie faptul că procentul refuzurilor este de 14 %, în timp ce, potrivit legislației americane, acest procent trebuie să fie de sub 3 %”, a menționat diplomatul american.

Consulul general Kate McGeary a dat însă asigurări că politica în materie de imigrație a noului președinte american Donald Trump nu îi afectează în niciun fel pe cetățenii bulgari.

De acelasi tratament unilateral al vizelor din partea SUA sufera si Romania, desi aceasta nu restrictioneaza accesul cetatenilor americani pe teritoriul sau si, ca semn al unei relatii politico-militare speciale, gazduieste scutul antiracheta american de la Deveselu.

Din punct de vedere al interzicerii accesului in SUA, nu exista nicio deosebire intre zidul vizelor SUA față de aliați și zidul ordinului executiv al lui Trump împotriva imigranților. Un zid este un zid, functia sa de interdictie este aceeasi, indiferent de lumina propagandistica in care este prezentat. Vom pricepe, oare, cat de umiliti si de la cheremul arogantei si lipsei de respect suntem, ca avem nevoie sa ne redobandim demnitatea nationala?

http://www.agerpres.ro/externe/2017/02/10/bulgaria-nu-indeplineste-criteriile-pentru-a-fi-inclusa-in-programul-visa-waiver-diplomat-american–15-10-45

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: