Ambasadorul britanic Paul Brummell se inspiră de la strategul-șef al Casei Albe, Steve Bannon: După Brexit, Marea Britanie vrea “relații directe” cu țările europene și în special cu România

Ca multi ambasadori occidentali ridiculizeaza statul de drept prin interventii directe in politicile si justitiile tarilor est-europene nu mai este de mult un secret pentru nimeni. Nici ca acestia nu respecta normele Conventiei de la Viena privind neamestecul ambasadorilor in treburile interne ale tarilor in care sunt acreditati. Cei care dau lectii de “stat de drept” nu dau doi bani pe aceste norme, care sunt tot atat de drept ca si statul de drept.

Cel mai proaspat exemplu este al ambasadorului britanic la Bucuresti, Paul Brummell, care a declarat pentru EVZ ca “Aplaud(a) faptul ca ordonanta 13 a fost retrasa.” Altfel spus, trimisul Londrei a devenit in mod explicit parte a procesului politic romanesc, printr-o prepozitionare foarte ardenta si sub multe chipuri, ca de campanie electorala, ca si cand dupa recentele alegeri parlamentare ar urma un “al doilea scrutin parlamentar”.

Mai nou, ridiculizata si scurtcircuitata este si UE, care este o constructie europeana de drept. Brummell a declarat, marți, la Constanța, că, după Brexit, țara sa vrea să dezvolte “relații directe” cu țările europene și în special cu România.

In traducere politica, “relatiile directe” presupun a face abstractie, a ignora sau a ocoli cadrul juridic al UE. Posibila provocare a unei astfel de brese in dreptul comunitar nu este o idée noua, a mai fost vehiculata. Ceea ce este cu adevarat surprinzator, acum, este ca este reprodusa dupa Casa Alba, mai précis dupa strategul-sef Steve Bannon.

Cu o saptamana inainte ca vicepresedintele american Mike Pence sa viziteze Bruxellesul si sa dea asigurari despre angajamentul „ferm si durabil” al SUA fata de U E, strategul-sef al Casei Albe, Steve Bannon, s-a intalnit cu ambasadorul german la Washington si a livrat un mesaj diferit, a dezvaluit Reuters, care a citat surse apropiate discutiilor.

Bannon, spun sursele citate, a lasat sa se inteleaga ca el vede Europa drept o constructie  defectuoasa si ca se pronunta in favoarea continuarii relatiilor cu Europa pe “baze bilaterale”. Steve Bannon a fost numit de o parte a presei „adevaratul presedinte” sau „presedintele din umbra” al SUA, din cauza influentei mari pe care o are asupra lui Donald Trump.

Revenind la Brummell si la “relatiile directe”, alias “bilaterale”, coordonarea intre cele doua capitale nu mai pare o suspiciune, ci o confirmare. Neclaritatea ar fi daca Londra copiaza sau primeste ordine de la Washington. Oricare din aceste posibilitati arunca o umbra asupra credibilitatii ideii ca vizita lui Donald Trump la Londra nu ar fi binevenita sau ca nu va fi aprobata.

http://www.evz.ro/ambasadorul-paul-brummell-aplaud-retragerea-ordonantei-13.html

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21624970-reuters-casa-alba-oferit-mesaj-euro-sceptic-inaintea-vizitei-lui-mike-pence-bruxelles-prin-vocea-controversatului-steve-bannon.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: