O noua abordare, reparatorie pentru apararea nationala si apararea europeana: Revitalizarea prioritara a industriei romanesti de apărare

Doctrina de coalitie nu a insemnat niciodata subestimarea efortului militar-industrial propriu, in apararea nationala. Daca s-a inteles ca putem sta linistiti ca ne vor apara americanii (sau rusii, cum mai nou aleg 4 tari din NATO) sau ca nu mai avem nevoie de industrie de aparare pentru ca putem cumpara armament si echipamente militare de la aliati, a fost o intelegere profund gresita, care trebuie de urgenta corectata.

Simtind aceasta greseala, al carei caracter strategic nu trebuie sa-l escamotam, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis, joi, noului ministru al Economiei, Mihai Tudose, că își dorește ca instituția pe care acesta o conduce să înceapă revitalizarea industriei de apărare, cu prioritate, pentru recuperarea ramanerilor in urma din acest domeniu.

„Îmi doresc pentru Ministerul Economiei să începeți, domnule ministru, cu revitalizarea industriei de apărare. Avem în buget 2% pentru apărare. Mi-aș dori ca marea parte a acestei sume să fie cheltuită în România astfel încât încât să putem să ajutăm industria națională de apărare”, a spus premierul Grindeanu la ceremonia de predare-primire a mandatului de ministru al Economiei. Este o abordare reparatorie, nu numai nationala, ci si multilaterala. O industrie de aparare romaneasca puternica va adauga valoare si forta apararii nationale, apararii europene si apararii NATO.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: