Banalitatea absurdului: Rusia, acuzata de “terorism” la Curtea Internationala de Justitie a ONU

EuroMaidanul din Kiev s-a intors ca un bumerang asupra Ucrainei, facand ca nimic sa nu mai fie ca inainte. Disperata sa-si opreasca caderea libera de dupa revolutia colorata din 2013, Ucraina acuza Rusia de “terorism” la Curtea Internationala de Justitie (CIJ).

Kievul va încerca luni să convingă cea mai înaltă instanță judiciară a ONU că Moscova susține „terorismul” în conflictul ce implică rebeli separatiști proruși în estul Ucrainei, în contextul unei intensificări a tensiunilor în zonă, potrivit AFP și Reuters.

Ucraina cere CIJ să adopte măsuri urgente pentru a determina Moscova să pună capăt „oricărui sprijin” – financiar, armat sau în resurse umane – rebelilor din estul țării, precum și la ceea ce Kievul califică drept „discriminare” față de minoritățile din Crimeea, realipită Rusiei. Ea cere de asemenea despăgubiri pentru atacurile efectuate, potrivit ei, împotriva civililor în timpul celor aproape trei ani de conflict.

Dar Moscova, care a dezmințit întotdeauna că i-ar înarma pe rebeli, ripostează că demersul este motivat de „interese politice” și denunță „o puternică lipsă de voință a instituțiilor ucrainene de a duce un dialog concret” pentru rezolvarea conflictului din Donbas.

Acuzatia de “terorism” la adresa Rusiei poate fi apreciata drept inca un adaos la ceea ce s-ar putea numi “banalitatea absurdului”, care pare sa fi fost inscaunata de revolutia colorata a Maidanului in politica Kievului. Este absurd ca Rusia sa “sprijine terorismul” in randurile conationalilor din estul Ucrainei, unde majoritatea populatiei este prorusa si rusofona.

http://www.agerpres.ro/externe/2017/03/06/rusia-in-fata-curtii-internationale-de-justitie-acuzata-de-terorism-de-ucraina-09-29-32

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: