Inteligenta politica i-a jucat o festa neagra ministrului american de culoare Ben Carson: Asimilarea ca “imigranti” a scalvilor africani din SUA deschide teoretic posibilitatea reintoarcerii libere in patriile mame, pentru multi deloc surazatoare

Exista nu numai o istorie, ci si o geografie a fiecarui neam omenesc. Intotdeauna geografia si-a pus pecetea pe chipurile oamenilor, aratand fiecaruia din ce loc se trage si unde ii sunt drepturile de mostenire. In ciuda conventiei numite cetatenie, un european, un asiatic sau un african va ramane inconfundabil si va avea aceeasi identitate antropologica pe pamanturile celorlalte neamuri. O idée biblica spune ca Dumnezeu a dat o anumita culoare a pielii si anumite caracteristici antropometrice fiecarei rase omenesti in functie de pamanturile pe care le-a dat fiecareia in stapanire, pentru a nu se certa intre ele sau a-si lua unele altora pamanturile, amintindu-i fiecareia geografia care i-a fost data.

Uneori geopolitica junglara, apropiata mai mult de salbaticie decat de civilizatie, uita sau ignora buna randuiala naturala care i-a fost data lumii, incercand sa mute mase mari de oameni dintr-un loc in altul, amestecand neamurile si rasele, care-si pretind unele altora suprematia pe teritorii care nu le apartin, provocand vesnice tensiuni si conflicte, ceea ce le face usor de manipulat si de dominat. Unii din noii veniti se integreaza in cultura si legile locului, cum este normal, cel putin incearca, si acestia sunt adevaratii imigranti, cei care nu reusesc se intorc de unde au venit, dar altii vor sa impuna obiceiurile si legea locurilor de unde au venit, semanand mai degraba cu niste razboinici sau cuceritori, cu arme, violente si infractiuni, ceea ce este total inacceptabil.

Despre aceasta ultima categorie minoritara, americani majoritari productivi, care trag efectiv la caruta cresterii economice si progresului american, spun ca este mai putin competitiva, nu prea scolita, care-si revendica functii de putere in virtutea pozitiilor inalte in care ajung unele persoane de aceeasi sorginte, adica se trag unii pe altii, si se pare ca le si obtin, gratie unei abile dar inrobitoare ideologii a “corectitudinii politice”.

Noul secretar american pentru Locuinte si Dezvoltare Urbana, Ben Carson, care nu a mai detinut functii administrative si nu are niciun fel de experienta in domeniul dezvoltarii urbane, dar a primit sarcina sa conduca Agentia in cadrul Administratiei Trump, a facut o gafa uriasa cu prilejul primului sau discurs in fata angajatilor sai guvernamentali. Oficialul, el insusi de culoare, a sugerat că africanii care au fost aduşi în America în timpul comerţului cu sclavi din Atlantic au fost ”imigranţi” care şi-au imaginat SUA ca pe ”un pământ al viselor şi oportunităţilor”, a informat The Guardian. ”Despre asta este vorba în America. Un tărâm al viselor şi al oportunităţilor. Au fost imigranţi ce au venit aici cu navele de sclavi, au muncit mai mult pentru mai puţin. Dar ei aveau de asemenea un vis că într-o zi fii lor, fiicele, nepoţii, nepoatele, strănepoţii, strănepoatele ar putea avea ca scop prosperitatea şi fericirea pe acest pământ”, a afirmat Ben Carson.

Bineînţeles, sclavii africani nu au fost imigranţi, ci au fost transportaţi cu navele, ei fiind ”proprietatate” a ”Noii Lumi” şi a Corporaţiilor Comertului Liber. Sclavii africani nu aveau nicio informaţie cu privire la locul unde urmau sa fie transportaţi. Dar o consecinta neasteptata sau o concluzie posibila care licareste din afirmatiile hazardate ale lui Ben Carson, despre care este greu de spus daca au fost efectul indoctrinarii sau al IQ-ului, este ca asimilarea ca “imigranti” a scalvilor africani din SUA deschide teoretic posibilitatea reintoarcerii libere in patriile mame, in cazuri de neintegrare, nemaifiind tinuti cu forta, dar care pentru multi nu e deloc surazatoare. Din acest motiv, probabil ca Ben Carson si-a facut multe antipatii printre afroamericani.

http://www.mediafax.ro/externe/un-oficial-american-a-sugerat-in-mod-incorect-ca-sclavii-africani-au-fost-imigranti-in-sua-16185708

One Response to Inteligenta politica i-a jucat o festa neagra ministrului american de culoare Ben Carson: Asimilarea ca “imigranti” a scalvilor africani din SUA deschide teoretic posibilitatea reintoarcerii libere in patriile mame, pentru multi deloc surazatoare

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: