Servilism infeudator, in loc de mandrie eliberatoare: Lideri PNL au discutat cu delegația FMI teme din bucataria politicii nationale, care n-au ce cauta pe nicio agenda de discutii externe

Probabil ca Bratienii s-ar rasuci in mormant sa afle decaderea umilitoare la care au ajuns urmasii PNL-ului istoric, prin ducerea in derizoriu a particulei “National” din denumirea uneia dintre cele mai mandre si mai nationale constructii politice din istoria neamului romanesc. Osciland intre tonurile plangaret si de raport, lideri ai PNL au dat din casa, cum se spune in popor, la o intalnire pe care au avut-o, marți, cu o delegație a Fondului Monetar Internațional.

Liberalii au discutat teme din bucataria politicii nationale, care nu-si au locul potrivit pe o agenda de discutii externe, mai ales cand ele sunt prezentate sub forma de “ingrijorari”, “preocupari”, “accentuari” sau “recomandari” fata de cei dinauntru, facute insa prin intermediul celor veniti dinafara, de care incearca sa uzeze ca de un vector de influenta, de presiune politica impotriva Guvernului PSD-ALDE. Important in primul rand nu este daca problemele pe care PNL le-a adus in discutia cu FMI sunt reale sau false. Este posibil sa existe o “supradimensionare” a constructiei bugetare in curs, sa fie o constructie pentru “consum”, o “mascare” a deficitului, sa existe disensiuni privind fondul suveran de investitii, salarizarea din sectorul public, “derapajele” din justitie, cum sustine PNL.

Importante sunt locul in care se discuta aceste probleme, care trebuie sa fie parlamentul, dialogul interpartinic sau public, si maniera in care se desfasoara, sa fie constructive, cu buna credinta. In niciun caz in maniera detestabila a liberalilor de a se gudura pe langa stapanii internationali ai banilor, furnizandu-le munitia pentru discutiile oficiale cu guvernul, din care o parte este retorica pura de partid, cum este cerinta “eliminării inițiativelor care slăbesc lupta anticorupție, dar și a ordonanțelor care netezesc calea cheltuirii discreționare a banului public”. Ca este asa o dovedeste faptul ca cea mai mare parte a problemelor discutate de delegatia FMI cu deputatii din Comisia de buget a Camerei au fost argumentele de partid auzite de la PNL. Liderii PNL care au preparat argumentatia delegatiei FMI si i-au lustruit evaluarea, in care si-au turnat intriga de partid, au fost Raluca Turcan, Cătălin Predoiu, Florin Cîțu și Andreea Paul. Ne vom mai vindeca oare vreodata, sa nu mai avem suflete de sclavi, cum spunea un fost presedinte?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: