Confuzia obturativa a PNL: Alina Gorghiu nu vede prea bine ce se intampla in PSD, calificand angajarea ideologica dintre Dragnea si Ponta cu “un scandal controlat”. De fapt, este vorba despre o stanga cu mai multe viteze

Senatoarea PNL de Timiș, Alina Gorghiu, a declarat, joi, la Timișoara, că polemica dintre actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea și predecesorul său, Victor Ponta, este „un scandal controlat”, iar în spatele demisiei pe care Ponta o anunță se poate citi mesajul „nu mă lăsați să plec”.

În opinia sa, polemica aceasta exagerată în spațiul public ”nu ne face bine” și regretă că de-a lungul vremii a avut „o polemică exagerată cu Victor Ponta (…)”. „Eu, ca om politic de pe dreapta acum simt nevoia să respir mai în afara polemicii. (…)”, a declarat Gorghiu, o interpretare care o face vulnerabila, aratand ca percepe eronat ce se intampla in PSD si care este rolul competitiei de idei in interiorul unui partid.

Probabil ca in viziunea stereotipa a fostei presedinte a PNL, membrii unui partid si ideile lor trebuie sa se incoloneze cazon inapoia liderului si ideilor sale. Fara murmur, fara critici, fara idei noi. Altfel nu i s-ar parea ciudat ca in PSD se experimenteaza noul, “stanga cu mai multe viteze”, competitia interna, adica, dintre lideri si idei, dintre care cine va lua viteza si se va distanta, evident ca va duce partidul in sus.

Stanga cu mai multe viteze inseamna flexibilitate, posibilitatea ca unele idei care vin din urma – indiferent ca vin din imediata apropiere a liderului sau de la baza partidului – sa se duca in fata, iar acest lucru inseamna progres.

Stanga cu mai multe viteze poate insemna inclusiv noi constructii politice pe partea stanga a esichierului, care sa poata primi, ca prin niste vase comunicante, membri de la celelalte partide de stanga, daca va exista garantia sau necesitatea de a se iesi dintr-o zona statuta a stangii, care nu mai are potential de propulsare, si sa duca stanga in sus. Unde competitie nu e, nici progres nu e…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: