Dogma lui doi plus doi fac patru

 

Draga Adrian B, cred ca nu m-ati inteles corect, de v-ati grabit cu o afirmatie gresita. M-am referit la faptul ca exactitatea preceptelor din corpusul unei religii, in particular a celei iudeo-crestine, daca vreti, este similara cu exactitatea legilor din corpusul unei stiinte, adica la fel de invariabila si de neinterpretabila ca legile fizicii, de exemplu.

Cele zece porunci sau legile anti-sodomiei sunt tot atat de precise, de nediscutabile si de imperative ca legile lui Arhimede sau Newton. Cuvantul “dogma”, care se pare ca v-a deranjat, din necunoasterea sensului sau universal, nicidecum limitat la religie, se refera la caracterul imuabil, de adevar incontestabil, al unei teze, doctrine politice, si, tineti-va bine, stiintifice, dar nu numai. Nu va speriati si nu protestati, am citat din dictionar. Doi plus doi fac patru este o dogma. Tabla inmultirii este o dogma.

Deci dogma, ca descriere sau prescriptie care trebuie luata asa cum este prezentata, ca un enunt care nu poate fi supus criticii, este si stiintifica. Nu va recomand sa incercati sa vedeti ce se intampla daca nu tineti cont de legile lui Arhimede sau Newton, pentru ca va veti pune in pericol fizic, prin riscurile de inec, ranire etc. La fel se intampla si cu decalogul si cu antisodomia, pentru a lua doar doua exemple, care feresc sufletul omului de primejdii, de boli ale sufletului, dar protejeaza si comunitatea, rasa umana.

Deci, preceptele religiei crestine sunt tot atat de necriticabile ca legile stiintei fizice, sau daca acest lucru se intampla critica este una absurda, neintemeiata, tendentioasa sau subversiva, in slujba unor obiective politice oculte. Nu exista slujitori ai lui Dumnezeu sau credinciosi in Dumnezeu “decenti” (sau indecenti), cum s-a facut vorbire, ci doar slujitori si credinciosi, si atat.

Cred ca a avenit timpul sa nu mai admitem sa fie lezate sensibilitatile religioase ale majoritatii romanilor, care au suferit enorm de pe urma persecutiilor sistematice religioase, anticrestine, la care au fost supusi de totalitarismul comunist, iar acum, sporadic, sunt insultati, mai mult sau mai putin subtil, de diversi propagandisti in decrestinare.

http://www.contributors.ro/cultura/va-provoca-papafrancismul-un-tsunami-conservator/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: