O ipoteza interogativa: Cum a fost radicalizat in scurt timp suspectul atacului de la Stockholm, care nu era “un fanatic religios”? Prin rularea pe “computerul” uman a unui program psihologic tip “Balena Albastra”?

O femeie uzbecă care l-a cunoscut pe bărbatul arestat în urma atacului terorist comis vineri la Stockholm susține că suspectul era un ”muncitor obișnuit, nu un fanatic religios”:

https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/08/atac-la-stockholm-suspectul-nu-era-un-fanatic-religios-sustine-o-femeie-care-l-a-cunoscut-19-35-57

Dezvaluirea despre barbatul uzbec de 39 de ani care a venit in Suedia sa lucreze in constructii pentru a-si intretine sotia si copii si care petrecea si bea alcool, un lucru nepotrivit daca ar fi fost un islamic ultrareligios, arata ca acesta avea un proiect comun de familie si ca a intervenit ceva, relativ de putin timp, care l-a deturnat spre un act terorist.

Schimbari comportamentale atat de dramatice, de inexplicabile rational si in timp atat de scurt s-au produs in cazul jocului “Balena Albastra”, cu victime si in Romania. Acest joc a aparut in retelele de socializare din Rusia, cred ca nu intamplator, ci cu un scop toxic premeditat, de a face rau, avand in vedere isteria antirusismului, provocata si intretinuta psihologic in acest caz, dar nu numai in multe alte cazuri de antirusism ideologic.

Derularea programului psihologic din cazul jocului “Balena Albastra” pe un “computer” uman conduce la o dependenta executiva inrobitoare, printr-o suita de cerinte, a unei minti neexperimentate, cum este cea a unui copil sau a unui adult cu probleme genetice (imaturatie neuropsihica) sau de/din  mediu (educatie, anturaj, vicii), care-i altereaza discernamantul, lasandu-se angrenat de “poruncile” vectorului transmitator. Marturisesc ca pe la mijlocul anilor ’90 m-am numarat printre coautorii unui studiu intern al fenomenului suicidar, din care nu-mi amintesc niciun caz de suicid fara antecedentele mentionate.

Problema fanatizarii unor persoane vulnerabile psihologic fata de debitatiile solemne, repetitive, voit persuasive si constrangatoare ale unor insi manipulatori, care se identifica cu divinitatea sau isi aroga o misie divina, este veche. Sa ne amintim, exemplificativ, de experimentarea fanatizarii morbide, cu consecinte letale, sinucigase de catre pastorul baptist Jim Jones asupra unor persoane, in special de culoare, pe care, prin anii ’70,  le-a atras in secta “Templul Popoarelor”, din jungle din Guyana, si le-a condus treptat spre sinuciderea colectiva (vreo 900 de sinucigasi).

Parerea mea este ca jocul “Balena Albastra”, care in mod clar a fost facut de psihologi luciferici (ii numesc asa comparandu-i cu steaua care nu are lumina proprie, ci se foloseste de cea solara pentru a straluci si, culmea, pentru a concura trufas si razvratitor soarele), pentru a provoca rau, cum am mai spus, este o varianta digitala asemanatoare manipularii care recruteaza candidati pentru sinucidere in scopuri politice. Detaliile si diferentele nu au importanta, ci esenta, si trebuie sa remarcam ca desertul siriano-irakian abu-bakr-al-baghdadian, unde sunt indoctrinati nefericitii din Statul Islamic pentru comportamente politico-religioase sinucigase, ofera aceleasi conditii retrase, de izolare si ascundere ca si jungla guyaneza  jamestowniana, unde experimentatorul sectant baptist isi prepara candidatii pentru sinucidere. Ca o glumitza politica, sper ca Donald Trump sa nu joace cu lumea “Balena Albastra’!

Glumim, dar cei ale caror tinte suntem fac lucrurile foarte in serios. Ma uitam si la fragmentatia psihologica pe care SUA o imprastie in jurul presupusului atac chimic din orasul sirian si a reactiei lor pretins pedepsitoare prin atacul cu rachete asupra Siriei. “SUA verifica daca Rusia s-a implicat in atacul cu arme chimice din Siria”, zice un titlu, bagandu-ne pe gat o diversiune ca pe un fapt real. Altul: “Amiral american: Rachetele Tomahawk au distrus capacitatile siriene de lansare a altor arme chimice din baza atacata”, prin care dau ca certa o supozitie, pentru care nu au asteptat sa fie verificata, ci s-au grabit sa atace. Sau altul, de un mesianism si o supraordonare gregare, neindrituite de nimeni si nimic: “Mesaj dur de la Washington pentru Kremlin: SUA condamna alegerile „nelegitime” din teritoriile ocupate ilegal de Rusia in Georgia”. Revenind la atentatul de la Stockholm, perioada scurta de radicalizare a atentatorului face foarte probabila incidenta unui vector care i-a rulat pe computerul mintii un program psihologic de manipulare politico-religioasa care l-a impins catre rezultatul cunoscut. Este mai putin important daca vectorul a fost uman sau informatic, fundamental este ca terapeutic sa luam masuri informationale, scolare si general-educationale care sa impiedice acest tip de virusare patologica si sa consolideze imunitatea psihologica.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: