Sentinte sumare, fara judecata? SUA vor sa se substituie ONU, dreptului international si instantelor: “SUA se vor opune oricui comite crime împotriva celor nevinovați” ( Rex Tillerson)

Cu o zi inaintea vizitei la Moscova, Rex Tillerson, secretar de stat al SUA, face de la Roma, unde a participat la comemorarea unui masacru nazist, din 1941, o declaratie socanta, sugerand ca SUA vor sa se substituie ONU, dreptului international si instantelor de judecata. ”Ne reafirmăm angajamentul de a considera responsabil pe oricine comite crime împotriva celor nevinovați, în orice loc din lume”, a afirmat Tillerson:

https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/10/rex-tillerson-sua-se-vor-opune-oricui-comite-crime-impotriva-celor-nevinovati-16-03-22

Declaratia toxica, ca si cand ar fi venit din gura ministrului nazist de Externe, Ribbentrop, a devenit preocupanta pentru mediile politice si juridice internationale. Ea a fost facuta de Tillerston la mai puțin de o săptămână după ce forțele americane au lansat rachete asupra unei baze militare siriene, ca represalii la un presupus atac cu arme chimice al Siriei, soldat cu multi morti si raniti.

Atacul Pentagonului asupra Siriei, fara o cercetara amanuntita a faptelor si a mediului in care a avut loc atacul sau incidentul chimic, pentru stabilirea fara echivoc a responsabililor si individualizarea sanctiunilor juridice, este comparabil cu o executie sumara, fara judecata. Executii sumare au facut oamenii lui Hitler, fortele Wehrmacht ale nazistilor, crime impotriva umanitatii care au fost judecate de Tribunalul international de la Nürnberg. Dar crime impotriva umanitatii sunt savarsite si de teroristii Statului Islamic, pentru care s-a propus crearea unui Tribunal international impotriva terorismului.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: