Seful diplomatiei britanice insulta din nou cu nerusinare inteligenta politica a Rusiei si a Lumii: Mintile vinovate de diversiunea atacului chimic asupra sirienilor, ca pretext pentru atacarea cu rachete a Siriei, nu sunt la Damasc

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a declarat că SUA ar putea ataca din nou poziții ale apararii nationale a Siriei:

https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/16/seful-diplomatiei-britanice-declara-ca-sua-ar-putea-ataca-din-nou-regimul-sirian-15-32-49

El l-a calificat jignitor ca “arhiterorist” pe presedintele legitim sirian, Al-Assad, care nu se face precum anglo-americanii ca “lupta” cu teroristii, ci chiar ii combate militar si mobilizeaza energiile natiunii siriene pentru eliberarea teritoriului national si recastigarea independentei si suveranitatii tarii.

Johnson a dat false “asigurari” ca Marea Britanie si aliatii sai formali vor strange “dovezi” pentru „a-i judeca pentru crime de război pe cei vinovați” de prezumtivul bombardament cu arme chimice din 4 aprilie din Siria, care a oferit pe tava Washingtonului pretextul să lanseze 59 de rachete de croazieră asupra unei baze siriene ca represalii.

Insa cu siguranta Johnson cunoaste detaliile diversiunii de inflamare a opiniei publice impotriva leadershipului sirian, care nu a fost o premiera, ci o repetare de serie a scenariului pentru razboaie “preventive”, “primaveri” arabe si revolutii “colorate”.

Boris Johnson a subapreciat inteligenta politica a Siriei, care in niciun caz nu ar fi oferit in mod prostesc un motiv atat de abominabil dusmanilor si dezbinatorilor lumii arabe si islamice pentru a o inculpa in mod gratuit intr-un dosar fabricat 100% politic si militar.

Din nou, intrebarea philippica ciceroniana “Cui bono?”/”In beneficiul cui?” intoarce toate privirile spre cei carora le-ar fi folosit cu adevarat operatiunea de gazare cu sarin a civililor sirieni, si chiar le-a folosit, de s-au grabit fara dovezi cu represalii. Exista o Noua Lume, care nu mai poate fi prostita de Vechea Lume.

Insa si mai plina de tupeu este ofensa pe care gheseftarul Boris Johnson a adus-o Rusiei, pe care a indemnat-o sa se alature conjuratiei de asasinare a independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Siriei. Un gheseft inacceptabil, care nu mai poate avea ca obiect suveranitatea unui stat. Al-Assad nu este “toxic”, ci cel mai benefic lider politic, de care Siria aflata in cumpana are nevoie. Injunghierea pe la spate a suveranitatii statalitatii este inacceptabila in comunitatea Natiunilor Unite, iar pozitionarea corecta este de partea dreptului international.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: