Kim a prevenit/intors inteligent avertismentul lui Trump “Sa se tina bine”: Coreea de Nord a difuzat o înregistrare video cu simularea unui atac cu rachete asupra unui oraș american

Presedintele SUA, Donald Trump, cu a sa supralicitanta strategie Make America Great Again, aceasta de mult fiind incontestabil mare, numai daca nu urmareste ca Lumea sa tremure de frica in fata sa si sa faca din ea sclava Americii, nu a avut de lucru amenintand cel mai nou membru al clubului nuclear.

Neinteleptul gest de amenintare la adresa Coreei de Nord, facut de Casa Alba si emisarii sai politico-diplomatici pe pamant coreean, urmand probabil ca in apele coreene sa ajunga si trimisi razboinici, forte aero-navale americane, a primit un subtil si simbolic mesaj de raspuns.

“Coreea de Nord a difuzat o înregistrare video în care simulează un atac cu rachete împotriva unui oraș din SUA, în cadrul festivităților ocazionate de împlinirea a 105 de la nașterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen, conform imaginilor televiziunii de stat KCTV, a informat miercuri agențiile de presă EFE și Yonhap.

Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune este lansată de Coreea de Nord, aceasta traversează Oceanul Pacific și lovește un oraș neidentificat din SUA. În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir.

Înregistrarea video a fost difuzată duminică pe un ecran gigant într-o sală imensă de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, în plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea.

Corul interpretează un cântec în onoarea unităților de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansări de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Cântecul include versurile: ”Mândrele noastre rachete Hwasong explodează” și rachetele ”zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul”.

Tensiunile au escaladat semnificativ în ultimele săptămâni în Peninsula Coreea, pe fondul amenințărilor Washingtonului, care a sugerat că ar putea proceda la un atac preventiv împotriva Phenianului dacă acesta continuă testele cu rachete balistice sau nucleare. Ultima amenintare trimisa de Trump lui Kim a fost “Sa se tina bine”.

Ultimul test nord-coreean cu rachete a avut loc duminica trecută, când Coreea de Nord, care cu o zi înainte organizase o parada militară la care a prezentat noi presupuse rachete intercontinentale, a încercat fără succes să lanseze ceea ce a părut a fi o rachetă cu rază medie de acțiune.

Regimul lui Kim Jong-Un ar putea efectua în zilele următoare un test nuclear subteran, după ce mai multe fotografii din satelit de la centrul de testare din Punggye-ri (nord-est) arată că totul pare gata pentru ca acesta să fie efectuat. Nu este nevoie de multe rachete nucleare pentru a transforma in scrum totul in jur. Care dintre cei doi, Trump si Kim sau Kim si Trump, este intelept si care nebun?

https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/19/coreea-de-nord-a-difuzat-o-inregistrare-cu-simularea-unui-atac-cu-rachete-asupra-unui-oras-american-11-08-04

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: