PNL: Cele mai penibile pretexte de opozitie la legea PSD privind cresterea salariilor

Vicepresedintele PNL Sulfina Barbu (ma si intrebam unde a disparut fosta austerista PDL-ista) a invocat, duminica, cele mai ridicole gicacontrisme pentru a impiedica cresterea semnificativa, de catre Guvernul Grindeanu, a salariilor romanilor si, prin aceasta, apropierea de decenta standardelor salariale occidentale:

https://www.agerpres.ro/politica/2017/04/23/barbu-pnl-psd-pune-in-sarcina-viitorului-guvern-cresterea-salariilor-14-49-03

Chiar trebuie sa ramanem pe vesnicie sarantocii Europei, admitand slugarnic si obedient neimpozitarea multinationalelor si pozitia lor privilegiata, ca de monopol, pe piata de capital si asupra resurselor si investitiilor din Romania, cand daca veniturile legale de pe urma acestora ar merge la PIB ne-ar permite cu lejeritate cresteri substantiale ale salariilor?

In esenta, Sulfina a scos din distileria de opozitionisme a PNL (desi de facto cred ca aceasta apartine PDL) noi pretexte menite sa discrediteze sau sa blocheze cresterile salariale scontate, posibile si meritate. Unul e ca PSD ar pune in sarcina viitorului guvern cresterea salariilor.

Daca tot vorbim de dimineata si pana seara despre continuitate si strategii pe termen lung, fara fragmentari sau reculuri, nu ar trebui ca PSD sa fie lasat sa-si duca pana la capat politicile salariale? Cred ca la aceasta intrebare electoratul va da raspunsul potrivit la alegerile din 2020.

Un al doilea fals argument, al opozitiei de dragul opozitiei, ca PSD ar introduce o discriminare salariala intre public si privat, desi guvernul nu-l obliga, dar nici nu-i interzice domeniului privat sa adopte sau sa surclaseze politicile salariale din domeniul public. Un al treilea pretext, mi se pare cel mai tare (scandalos), ar fi ca preconizatele cresteri salariale nu ar fi… “constitutionale”. Altfel spus, Constitutia le-ar ingradi romanilor dreptul de a trai mai bine. PNL/PDL nu precizeaza insa despre ce Constitutie ar fi vorba, sa fie a multinationalelor, fara ca noi sa stim?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: