Nimeni nu-i rezista: Masinaria oculta de mazilire electorala se muta din Franta in Germania. De la scandalul angajarilor fictive, care l-a doborat pe Fillon, la cel a angajarilor preferentiale, care il va dobori pe Schulz

Pentru alegerea presedintelui Frantei, conservatorul Francois Fillon (Republicanii) a fost de departe si pentru mult timp preferat in intentiile de vot, masurate de toate sondajele. Acest lucru a fost valabil pana cand au inceput sa apara acuzatii si dosare cu privire la presupuse angajari fictive ale sotiei, facute de catre prezidentiabilul dreptei. Imaginea electorala a lui Fillon s-a prabusit si orice a intreprins pentru a se disculpa si reabilita a fost inutil, nu si-a putut schimba soarta de perdant al turului intai, hotarata de “zei” nevazuti.

Istoria tinde sa se repete aproape identic in Germania, cu politicianul Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului Angela Merkel la alegerile parlamentare din 24 septembrie. Deosebirea este ca, in loc de angajari fictive, Schulz ar fi savarsit acte ilegale de angajari si bonusari preferentiale. Schulz este candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar, iar masinariile de mazilire a politicienilor incomozi pentru sistemul occidental par sa fi cunoscut o anumita predilectie pentru zonele de stanga ale esichierelor politice nationale (v. si cazul Romaniei).

Martin Schulz a fost mustrat joi de Parlamentul European (PE) pentru o serie de decizii pe care le-a luat în timp ce era președinte al acestei institutii europene, din 2012 până la începutul acestui an. Eurodeputații au criticat si un așa-zis „voiaj permanent de afaceri” la Berlin al unuia din oamenii de încredere ai lui Martin Schulz, devenit directorul său de campanie pentru alegerile legislative din toamna. În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative, din perspectiva mascata de a-si realiza o masa critica favorabila, politic si electoral. Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a declarat, tot joi, că nu a găsit niciun indiciu cu privire la eventuale nereguli în perioada în care Martin Schulz a fost președinte al PE. Dar butonul de punere in functiune a masinariei de mazilire electorala pare sa fi fost actionat. Nu se cunoaste nicio situatie in care cineva sa-i fi rezistat.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/27/martin-schulz-mustrat-de-parlamentul-european-pentru-decizii-luate-in-timp-ce-era-presedintele-acestui-for-15-03-14

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: