Post-Brexitul este post-Brexit: Nu se va putea obtine un certificat de virginitate la finalizarea Brexitului, dar ar putea insemna un test de credibilitate

Marea Britanie pare sa nu cunoasca sau sa ignore regulile divortului de Uniunea Europeana. Brexitul este un proces de separare, post-Brexitul, o stare ulterioara.

Prin urmare, Brexitul si post-Brexitul nu sunt, logic si juridic, situatii simultane, ci succesive. Cu certitudine ca Londra stie aceste lucruri, dar probabil ca urmareste sa castige in oricare din cele doua situatii.

Nimeni nu poate iesi castigator in orice situatie sau la fel de castigator jucand doua situatii contrare, cum este Marea Britanie care are inca in mana ambele carti, Brexitul si non-Brexitul, una fundamental perdanta, cealalta cea mai buna posibil.

Exceptand, fireste, posibilitatea neconventionala de a-ti transfera riscurile si costurile asupra celuilalt, intr-un fel sau altul. Cel mai probabil, cunoscandu-i cartile de joc.

Un divort nu elibereaza certificate de virginitate, dar poate insemna un test de credibilitate. Cea mai vanata pe piata asocierilor de orice fel este increderea. Marea Britanie stie acest lucru, valabil si pentru o posibila reasociere sau reintegrare.

Turcia de 50 de ani tot incearca si nu reuseste sa intre pe usa Uniunii Europene. Marea Britanie se pregateste in schimb sa iasa. Vor reusi oare britanicii, ale caror proverbiale calm si raceala ale calculelor par sa revina, ca pe 8 iunie sa ia degetul Theresei May de pe tragaciul ruletei londoneze numite Brexit?

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat miercuri ca Marea Britanie nu va achita o “notă de plată” de 100 de miliarde de euro si ca ceea ce trebuie facut este “sa discutam detaliat care sunt drepturile si obligatiile”.  

Se pare ca inca se ignora ca o tara care iese din comunitatea legala a Uniunii Europene va avea drepturile si obligatiile unei tari care nu este membra a Uniunii Europene.

In plus, la iesirea dintr-un mariaj nu este treaba celui parasit daca sau cu cine se va recasatori sau va trai in concubinaj fostul partener. Este si motivul pentru care aceste posibile situatii ulterioare  nu se discuta la un divort. Inclusiv in procesul Brexit.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/05/03/brexit-marea-britanie-nu-va-achita-o-nota-de-plata-de-100-de-miliarde-de-euro-da-asigurari-ministrul-davis-10-51-05

3 Responses to Post-Brexitul este post-Brexit: Nu se va putea obtine un certificat de virginitate la finalizarea Brexitului, dar ar putea insemna un test de credibilitate

 1. Ana spune:

  Declanșarea referendumului pentru Brexit a fost singura surpriză în cadrul procesului de globalizare. Nu și rezultatul. Nu se știe dacă divorțul va oferi surpriza „corectitudinii” legale, sau UK ne va arăta că face și desface, confirmând că statutul celor mari și tari este altul decât al cățeilor din UE și de oriunde aiurea.

  Apreciază

  • Ruleta ruseasca a fost mai nimic pe langa ruleta britanica – Brexitul. In primul caz, niste indivizi ametiti de alcool care se credeau „curajosi”, dar care de fapt erau niste imbecili, se jucau cu pistolul cu butoias in care era un singur glont, arma pe care si-o treceau de la unul la altul, fiecare tintindu-si tampla si apasand pe tragaci, pana cand glontul ajungea pe teava si spulbera creierii unuia dintre ei. In cazul ruletei londoneze de tip Brexit, lucrurile sunt mult mai grave si mai iresponsabile, Brexitul este ca un Nagant cu care se joaca politicieni drogati cu idei de nationalism extrem, dar pe care nu si-l pun la propriile tample, ci la cea a poporului, sperand ca la fiecare percutare sa se produca Brexitul…

   Apreciat de 1 persoană

   • Ana spune:

    Niște inconștienți, în realitate. Ca și pe la noi, au ajuns în politică oameni precum Nicușor Dan și ai lui care dorm, mănâncă de prin gunoaie, dorm în Parlament, se bâlbâie ca drogații și când primesc un impuls „extraterestru” îi apucă protestele cu fițuici. Nici Vadim nu mă umplea de respect cine știe ce, mă speria cu apucăturile lui.

    Cât despre ruletă, am avut un profesor la pregătirea militară (am fost din ultima generație care a făcut asta în școală) care m-a speriat bine! Printre alte lucruri practice de la această oră, desfăceam și strângeam la loc pentru notă Kalașnikovul – fetele aveau mai multă dexteritate dar mai puțină țintă – cu temporizatorul în mână. Desfăceam în 20 secunde și-l strângeam în 37. La sfârșitul unui test mi-a venit să fac o glumă, mândră de timpul meu, și am îndreptat arma înspre un coleg invidios care nu mă putea bate. Profesorul nostru a împins țeava în sus și ne-a spus că o armă descărcată tot împușcă pe cineva o dată la o sută de ani, a spus să nu îndrepți o armă către unul dacă n-ai de gând să-l împuști. De unde trag concluzia că ăștia ori nu știu să umble cu „armele”, ori vor să ne împuște!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: