Greseala impardonabila a coalitiei internationale conduse de SUA: Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE redistribuie public mesajele de propaganda ale organizatiei teroriste Statul Islamic. Sunt americanii sabotati de americani sau lumea este luata drept idioata?

Probabil ca exista o mare dificultate sau delasare in efectuarea de corelatii si descoperirea de inconsecvente sau contradictii, unele de-a dreptul batatoare la ochi, in comunicarea politica externa a SUA.

In timp ce se face mare caz despre asa-zisul fenomen al stirilor false (“fake news”), care ar fi influentat alegerile din SUA si le-ar influenta si pe cele din Europa, iar liderii politici occidentali si magnatii internetului se dau de ceasul mortii pentru a bloca sau diminua patrunderea propagandei ruse in retelele mondiale sau, cel putin, vestice de comunicare/socializare, propaganda organizatiei jihadist-teroriste Stat Islamic este preluata si redistribuita de site-uri oficiale americane.

In principal, este vorba despre Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, care preia toate declaratiile, mesajele si/sau inregistrarile transmise de Statul Islamic (sau alte organizatii teroriste) si le varsa catre marile agentii de presa, care le difuzeaza in toata lumea. Mai in gluma, mai in serios, s-ar putea spune ca teroristii nu ar mai trebui sa-si faca griji in privinta ajungerii mesajelor lor la publicul-tinta, pentru ca de raspandirea propagandei lor au grija… SUA (!). 

Cand te gandesti ca SUA conduc o coalitie internationala impotriva Statului Islamic, nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva americanii sunt sabotati chiar de americani in razboiul lor impotriva terorismului sau daca nu cumva lumea este luata drept idioata?

NB: Poate cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, din 25 mai, intrebarea cu pricina va ajunge si la urechile presedintelui SUA, Donald Trump. Chiar s-ar putea ca sefului Executivului de la Casa Alba sa nu-i fie cunoscuta o asemenea problema-bumerang de comunicare internationala.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/05/09/statul-islamic-a-postat-o-inregistrare-video-cu-decapitarea-unui-presupus-ofiter-rus-capturat-in-siria-11-23-49

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: