“Declaratia” zilei: O gluma hazoasa a lui Junker in Parlamentul Romaniei ridiculizeaza vindecator absurdele pretentii imperiale protocroniste privind provincia romaneasca Transilvania

Cine a crezut ca protocronismul (din greaca: primul timp) este exclusiv nationalist, a avut prilejuri sa constate cu surprindere ca s-a inselat. Protocronismul este revendicat si de supranationalism, de unii urmasi cu sange albastru ai imperiilor trecute sau actuale, pe care l-as clasifica drept imperiopatie. Mai ales dupa revolutie, cand numarul vizitelor adeptilor protocronismului supranational in Transilvania a crescut exponential.

Sub genericul foarte inspiratei formule media romanesti, Declaratia zilei, desi de fapt in cazul de fata nu este vorba de o declaratie propriu-zisa, ci de o satira foarte fina, de calitate, reiau cuvintele spirituale si tamaduitoare, sper (v. ridendo castigat) ale presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, spuse, azi, de la tribuna Parlamentului Romaniei:

“Nu trebuie crezută propaganda germană care spune că de fapt primii veniți în Transilvania erau saxoni. Nu, sunt luxemburghezi de fapt”, a glumit spumos fostul premier al Luxembourgului. Omul asta chiar probeaza ca este un politician de mare clasa, care trebuie nu numai respectat, ci si iubit. De romani, cu certitudine.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/05/11/junker-sunt-mandru-ca-am-participat-la-un-moment-crucial-aderarea-romaniei-la-ue-12-01-10

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: