Val de simpatie pentru Erdogan, dezaprobare fata de SUA: Strategiile de provocare si intimidare a liderilor straini, in timpul vizitelor oficiale la Washington, sunt nedemne

Mai intai presedintele chinez Xi Jinping, apoi ministrul rus de externe Seghei Lavrov, iar cel mai recent presedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-au aflat, rand pe rand, in centrul unor scenarii tintite nedemne, de provocare si intimidare, pe timpul vizitelor acestor oficiali straini la Casa Alba.

Erdogan la Washington Foto: Captura Twitter

Este al treilea eveniment provocator care da de gandit, cunoscut fiind ca un eveniment poate fi o intamplare, repetarea lui o coincidenta, dar de la al treilea in sus nu mai este niciuna, nici alta, ci este rezultatul neindoielnic al planificarii.

De la ultimul eveniment provocator, o inregistrare video il arata pe Erdogan in fata Ambasadei Turciei la Washington cand iesea din masina care tocmai il adusese de la intalnirea cu presedintele american Donald Trump.  

Erdogan priveste vizibil suparat, dar calm, pentru a-si da seama ce se intampla, la asaltul unui grup violent de persoane, probabil kurzi si americani, care tinteau intrarea in resedinta ambasadorului. Acestia au facut din spatiul din fata Ambasadei un camp de lupta sub steagul extremismului politic kurd sirian (PYD), a carei formatiune militara (YPG) a comis numeroase acte de terorism in Turcia.

Escorta presedintelui turc a reactionat legitim si specific, risipind ceata unei provocari din care putea sa apara orice. Departamentul de Stat a comentat tendentios incidentul, uitand sau ignorand probabil ca nimic nu prevestea evenimentul tragic de la consulatul american din Benghazi, e adevarat intr-un climat mai complex, dar tot cu extremisti.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21774808-video-inregistrare-arata-cum-erdogan-uita-bodyguarzii-sai-care-bateau-protestatari-din-washington.htm

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: