Haram de presedinte. VIDEO viral: Trump l-a bruscat pe premierul muntenegrean pentru a ajunge în fața liderilor statelor NATO

Presedintele SUA, Donald Trump, si-a dat din nou in petec la capitolul nerespectarii convenientelor protocolare si sociale.

Nu numai acasa este nepoliticos cu oaspetii (v. episodul insultator fata de Erdogan de la ambasada Turciei din Washington).

Donald Trump este nepoliticos si cu invitatii tarii gazda in care se afla in vizita. El l-a îmbrâncit pe premierul Muntenegrului, Dusko Markovic, la summitul NATO de la Bruxelles.

Inregistrarea video cu acest gest inadmisibil al presedintelui american a devenit virala pe internet.

În imaginile surprinse de jurnaliștii care așteptau poza de grup se vede cum președintele Donald Trump vine din spatele premierului din Muntenegru și îl imbranceste pentru a-l da la o parte din cale si a ajunge in fata.

Reactia liderului muntenegrean, surprins de grobianismul colegului american, a fost din fericire educata si prevenitoare, acesta multumindu-se cu un zambet binevoitor si o bataie prieteneasca pe spate.

Cand nu ai respectul cuvenit fata de celalalt/ceilalti, risti sa nu ai prieteni sau sa ramai fara prieteni. Haram de presedinte (araba:  حرم ḥaram, حرام ḥarām, care înseamnă „interzis”, „nepermis” sau „ilegal”). Cel mai necrutator comentariu din retelele de socializare a fost al scriitoarei britanice J.K. Rowling: „Ești un om mic, mic, mic, mic”.

http://stiri.tvr.ro/trump-l-a-bruscat-pe-premierul-muntenegrean-pentru-a-ajunge-in-fa–a-liderilor-statelor-nato–video-viral-in-online_818103.html#view

5 Responses to Haram de presedinte. VIDEO viral: Trump l-a bruscat pe premierul muntenegrean pentru a ajunge în fața liderilor statelor NATO

  1. Ghita Bizonu' spune:

    Nu vaz „brutalitatea”.
    Si nu as zice ca l-a imbrancit.
    Ma rog eu mai circul cu metroul, cu RATB ul si un gest din ala nu mi se pare „brutal” . La asa cdeva reactia nu ar fi „ce ia ba cu mine” ci sa iti pipai iube buzunarul .. daca mai ai portvizitu’.
    In resat da este un om mic, mic mititel care trebuie sa stea la coada dupa „marele aliat Muntengru” care sigur ca el marele Munte va asigira securitatea tarisoarei lu Gributske sau cum i-o zice doamnei.,,,

    Ma insel eu sau ca cand aparea Bafatosu de Hussein cel Binecuvantat toti se roteau in jurul lui ca era „mare” (mare dobitoc voi a zice)

    SI parca tim minte ca cadn Nutzu Portuaru a fots impnis cu mana in pept de Sarcomu francez …

    Ins aaveti dreptate – ce sa caute un om asa de mic (care comanda numa 11 portavioane plus unu in reazerva tiate CAPTOBAR, plus cateva divizii aeropurtate samd) in centrul pozeid egruo a NATO? Trebuia sa ste ala locu lui mai in fundal!!!! (propos daca era aleasa Hilarica crezi ca i se cera sa stea mai in spate?)

    Oricum iata o stire mai interesanta :
    http://www.irishexaminer.com/breakingnews/ireland/racist-remark-over-manchester-attack-may-have-led-to-fatal-limerick-stabbing-791142.html

    Adica se pare ca imbecilu de roman a luat apararea unuia care facuse o remarca rasista si a primit ce a meritat. Presupun ca si aia de la Manchester au meritat nu?

    Apreciază

    • J. K. Rowling nu este o harambasa (din tc. haram-bașı, capitan de hoti), este o ditamai scriitoare, care si-a probat anvergura spirituala, asa ca nu este surprinzatoare reactia ei, si nici opiniile care s-au coagulat in jurul acesteia, ca doar d’aia un om de spirit este formator de opinie…

      Apreciază

      • Ghita Bizonu' spune:

        E nici chiar o ditai scriitoarea. Da este o scriitoare de suces .. facil. A castigat multe milioane de licre , insa de aici si pana la o „mare” scriitoare mai va . Si nu ma leg de genul literar pe care il parctica cu succes ci chiar de scriitura si continut (poate ca Michael Crichton nu era chiar un scriitor de talent scriitoricesc insa era un ins care nu de putine ori sub ideile SF a ascuns refelxii personale dspre lume.. Surprinzatoare reflexii. . de ex el a pus un personaj sa dizerteze despre Statul Mondial al Fricii)

        SI oricum intr-o organizatioe ca NATO la poza de grup apare presu SUA . Nu te bagi ca muntenegreanu in fata lui . Ca sa zic asa .. daca are loc o intalnirea a sefilor din Commom welath normla ca in centru sta regina, nu ?
        Adica pri e protocol ori nu e. Si daca nu e poti sa dai si din coate!

        Lucrurile interesamtae sunt altele da npua ni se baga pe gat ca Donnie a tars de ala , ca nevasta lui nu stu ce a mai facut …
        Sa moara mortu’ ca netu’ imbecilizeaza in masa!
        Na ca mai apawru o ctgrie de arme : arme de imbecilizare in masa! Mai umane ca sarinu .. da si mai eficiente!

        Apreciază

      • M-da… Cred ca ai dreptate, unele detalii nu le-am cunoscut. Sunt tot mai convins ca ceea ce unii au transmis sub masca SF-ului, cum a fost acest Michael Crichton, de care-mi spui si de care nu am stiut, cu a sa idee bolnava dar clar inspiratoare despre „Statul Mondial al Fricii”, au fost de fapt lectii politice pentru cei care urmau sa o puna in practica. La fel cum falsele indignari pe care le auzim azi la adresa terorismului, pe care le recunoastem usor dupa alegerea celor mai negre cuvinte din vocabular si dupa repetitiile de intarire, pentru a-i pozitiona pe falsii indignati cat mai sus in lupta antiterorismului si a-i face cat mai credibili, sunt de fapt criptari ale unor mesaje adresate teroristilor (v. modalitatea singulara de atac sub forma „lupului singuratic” sau privind durata unor astfel de actiuni, care, ni se dau si li se dau asigurari, „nu se vor termina niciodata” etc.). Lumea este plina de lovituri si cucuie, pentru a accepta sa fie ingenuncheata. Acest scop si metodele folosite trebuie denuntate. Cum bine ai spus, daca miliardarii vor lua decizia gresita de a apasa butonul, din secunda doi vor deveni niste amarati care stau cu curul pe o gramada de hartii fara valoare, asa cum este orice hartie intr-un desert de cenusa, sau vor trebui sa traiasca in bunkere, unde deasemenea hartiile care le-au dat putere nu vor mai avea nicio putere. Am vorbit undeva despre teorii pe care le-am considerat multa vreme drept „stiintifice” ca de fapt acestea au fost si sunt teorii politice ale Imperiului. Cineva a sesizat foarte bine ca stiinta a fost aservita politicii… Dar lucrul asta se intampla de cateva sute de ani, de cand s-au creat nu stiu ce societati regale… Adam Smith si Charles Darwin au fost doar doi dintre cei care au scris la comanda politica (v. teoriile liberalismului si evolutionismului), contribuind la nasterea unei ordini mondiale a Imperiului. Cu Rowling s-a intamplat probabil acelasi lucru, a scris romane SF aservite politicului. Rowling este pe jumatate scotiana, dupa mama, iar in scotianul Edinburgh s-au pus multe la cale, apoi s-a invartit multa vreme prin medii stelare si antisolare, desi toate stelele isi primesc lumina de la Soare. Nu i-am citit nici macar o carte din cele cu vraji, vrajitori si vrajitoare, stiam ca e in siajul teoriilor politice ale Imperiului (mai precis a darwinismului), dar cred ca cu caracterizarea lui Donald Trump a cam nimerit-o … Nu ca Trump ar fi trebuit sau nu sa stea in fata, ci cu lipsa lui de respect, care, iarta-ma, este identica sau reproducatoare a lipsei de respect a SUA fata de celelalte state ale Lumii. Si apoi, inca o data iarta-ma, dupa regula numerelor mari, 27 este mai mare ca 1 (cf. 28-1) sau, avand in vedere ca si Canada este dinafara Europei, 26 este mai mare ca 2 (cf. 28-2), deci mi s-a parut foarte corect ca Macron sa o salute in primul rand pe Merkel…

        Apreciază

      • Ghita Bizonu' spune:

        „V-ati gandit cat de uimitoare este cultura occidentala? Statele industrializate le ofera cetatenilor lor siguranta , sanatate si confort fara precedent . Durata medie de viata a crescut in medie cu 50 la suta in ultimul secol .
        Si totusi omenii moderni traiesc cu o frica abjecta . Le este frica de straini, de boli, de crime , de mediu. Le e frica de casele in care locuiesc , de mancarea pe care o consuma , de tehnologia care ii inconjoara .. sunt cuprinsi de panica de lucururi pe care nici nu le pot vedea – microbi, substante chimice , aditivi , polunati .
        Traiesc in tarile cele mai dezvoltate tehnologic , profita nebuneste de tehnologia cea mai superflua insa viseaza la societati low tehnoligy . Sunt convinsi ca tehnologia este rea!”
        restul la
        http://vremea.forumgratuit.ro/t279-statul-mondial-al-fricii
        materialul este o reordonare a argumetelor din romanul Frica al regretatului Michael Chrichton
        Reordonare fiindca .. telentele mele de dactilograf sunt cum sunt si erau vreo 3 pagini cu tiparite cu caractere destul de mici.

        INsa cestia este ca Maicherl Crichton a avut curajul sa zica ce nimeni nu a indraznit.
        Ultimele sale 3 romane sunt „cu cheie” . Adica pornea de la cestie ce nu o agrea si dezvolta o intriga care sa ii permita sa isi dezvolte parerea critica. Avand in acelasi timp succes la public, vanzand bine, castigang gros (avea si el vreo 80 milioane de lire din scris!) si „ajungand” la un public larg.

        Si ca un vechi si impatimit cititor de SF … cum sa iti spui – genul mi se pare cel mai supus influentelor politice …. Sunt mari diferente intre cum isi imaginau lumea autorii SF din anii 40-50 (chiar daca erau amerlosi sau sovietci) si cei din anii 80 sa nu mai zic post 90. Ca de ex celebrii frati Strugațki … Țara norilor purpurii aparuta in 59 este mai aproape de Henlein si Asimov (amercani) decat de romanul lor Valurile liniștesc vântul (din 86). Dimpotriva in Valurile liniștesc vântul si Scarabeul în mușuroi intalnim ceva asemataor cu Herbet si a sa obsesie ptr control social.
        Efremov este mai aproape de A. E. van Vogt decat acesta de Philip K Dick (care insa are unele paralelisme cu ultimele romane ale fratilor Strugațki)
        Sau daca ai urmarit seriile televizate – prima serie Star Treck este mai apropiata de viziunile „comuniste” decat seria Andromeda.

        ma rog aici ar fi o oportunitate (nu ptr tine!) ca unu sa publice un studiu despre refelctarea politicii in romanele SF .. sau despre romanul SF ca o extensie extinsa a ideilor politice

        A da Romanele SF mai ales din tarile foste comuniste trec de la un optimism desarvsit la o atitudine mai neincrezetare .. sau chiar atmosfera oripilanta. „Profetic” mi se pare Drumul lui Icar (1974) a lui Liuben Dilov . Incepe cu aventura unuui zbor comic, conditii prihologice oprimante la culme ca apoi totul sa sugereze un final fericit, fara limitari. pArca ar fi experenta societatiilor socialiste – proectul de viitor (inceputul „contrsuictiei socialiste), sitiatia „claustrofobica” (care se va accentaua la 7-10 ani dupa aparitia romanului) si in fine .. 90 , sfarsitul experimetului, si sperantele noastre cele cretine ca de acu totu e posibil.

        Ma rpg eu sunt un fan SF .Insa exista mai multe biveluri de lectura (chiar daca amjoritatea SF urileo sunt gunoi literar. Asta sidin cazua ca domeniul are cel mai mare numar de grafomani. Iti recomand 2 ciurucuri grafomane in domeniul SF : Cristian Tudor Popescu si Bogdan Ficeac. Care au abnadonat SF ul ptr un domeniu mai facil , cu un public mai simplutz intelectual – ziaristica „de opinie” politica)

        Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: