La limita Cuvantului: Inapoi la primatul Gandului

Se pare ca am ajuns la limita limbajului omenesc.

Cei care au pus stapanire pe ceea ce as numi „tehnologii de comunicare” isi invartesc atat de bine limba, despre care nu intamplator se spune ca nu are “oase”, incat pot provoca iluzia ca au intotdeauna dreptate.

Includ in mijloacele speculative de persuadare sofistica, retorica, PR-ul, lingvistica etc. A se vedea in ultimul caz gramatica generativa a lui Noam Chomsky, o unealta rafinata pentru discursul politic manipulativ.

Candva am spus despre acesti indivizi ca se folosesc de limbaj ca de un cod spart. Spargerea codului de comunicare al dusmanilor permite, intre altele, si folosirea codului respectiv pentru intoxicarea utilizatorilor naturali ai acestuia.

A se vedea celebrul caz de decriptare de catre britanici a masinii “Enigma”, din WW2, cu care nemtii isi secretizau mesajele de razboi, despre care parerea mea este ca a fost pus la dispozitia britanicilor chiar de Hitler insusi.

Aceasta a fost inca una din cauzele infrangerii Germaniei, de asemenea in opinia mea, care s-a adaugat celei a neasigurarii criminale a munitiei de lupta pentru trei zile a militarilor germani din Normandia.

Regulamentele militare privind asigurarea unitatii de foc prevedeau asigurarea munitiei de razboi pentru trei zile. Nemtii au rams fara munitie in mai putin de 24 de ore de la Debarcarea anglo-americana.

Infrangerea Germaniei, poate inadecvat spus “naziste”, s-a datorat faptului ca nemtii s-au lasat prosteste condusi de un Fuhrer care nu era de-al lor. Desi a spus ca este “german” si ca va face Germania “Mare”, Hitler nu a fost nici german, nu a facut nici Germania “Mare”.

Ce ne-a mai ramas? Cred ca numai gandurile, care inca nu ne pot fi cunoscute (dar ne pot fi influentate). De aceea am afirmat ca mai corect ar fi fost ca Biblia sa inceapa cu: La inceput a fost Gandul, si Gandul era la Dumnezeu, iar Gandul era Dumnezeu…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: