Universalizarea zoologizarii: „Mancam ce vanam”

Pledoaria mea pentru primatul gandului urmareste evitarea situatiilor de a mai cadea prada cuvantului. Mai ales cand acesta face parte din unele izbucuri ale unor idei sau ideologii care se vor coplesitoare. Un exemplu ar fi, pentru a fi mai bine inteles, mai noul caz al „democratiei liberale”.

Ideologia „democratiei liberale” este succesoarea, poate si substituitoarea, „democratiei comuniste”. Memoria recenta ne avertizeaza ca in fata cuvantului sau discursului politic sa ne intrebam daca nu cumva in spatele acestuia sau acestora se ascunde un gand de pradator, care se foloseste de cuvant ca de o nada.

L-ati auzit pe Zuckenberg despre vointa lui privind un venit de baza „universal”? Sigur, nu din miliardele lui nemuncite sau ale Fed-istilor evreo-americani, ci, pentru ca ei sa ramana vesnic bogati, din munca cinstita si demna a celorlalti, care, ca orice sclavi, trebuie supti pana la sudoare si sange.

Sau pe „super-starul” ipocrit Obama, indragostit subit de Berlin si prieten pe viata al lui Merkel, despre faptul ca „nu ne putem ascunde dupa un zid”, gandindu-se la zidurile altor cetati (mai ales cand dincolo de ele sunt cosuri pline cu banane!), cand, de fapt, in cei opt ani cat a fost presedinte el nu a daramat zidurile cetatii americane din calea esticilor, ba mai mult, i-a izgonit chiar si in ultima luna de mandat (v. cei 35 de expulzati rusi)?

Pentru cine munca e grea sau prea sus ca sa ajunga la ea si se folosesc de cuvinte inselatoare: Mars, ma, acasa, javra declasata, la munca, nu la praduit! Cred ca expresia „mancam ce vanam” a fost auzita si la noi, dar cine or fi vanatorii si cine vanatii?!…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: