Memoria istoriei: Propaganda “democratiei liberale”, la catedra universitara, ca si, candva, “socialismul stiintific”

Primul semn al unei ideologii totalitare este pretentia ei de a ne ferici si a deveni globala. Preotii sau comisarii unor astfel de ideologii, ei insisi raspanditi misionar prin lume, le propaga folosind toate scenele si toate tribunele. Inclusiv catedrele universitare, din cat mai multe tari posibil.

Vladimir Tismaneanu si Marius Stan Foto: Hotnews

Cine s-a intrebat de ce Vladimir Tismaneanu, ideolog al democratiei liberale, nu mai publica sau, oricum, de ce si-a redus vizibil frecventa articolelor pe Contributors, poate afla o explicatie din reorientarea acestuia spre comunicarea face to face, prin purtarea mesajelor ideologice din “poarta in poarta”.

Vladimir Tismaneanu va poposi, la inceputul saptamanii, la Facultatea de Sociologie a Universditatii din Bucuresti, unde va conferentia pe tema “Costurile utopismului radical: de la Vladimir Lenin la Vladimir Putin”.

Este evident ca Tismaneanu se va folosi de centenarul revolutiei bolsevice ca pretext pentru continuarea campaniei de discreditare a presedintelui Vladimir Putin si a noii Rusii.

Ideologul noii utopii uniformizatoare – “democratia liberala”-  spera, probabil, ca prin fortarea unor brese in memoria istoriei sa inoculeze noua otrava ideologica, dupa modelul intoxicarii reusite cu ideologia bolsevica, in 1917.

In treacat spus, nu exista o explicatie asumata pentru ciudatenia numelui rusesc de Vladimir (ciudatenie prin critica de catre purtatorul acestuia a tot ce este rusesc), pe care celebrul comunist Leon Tismenitki, ideolog al “democratiei populare”, a ales sa-l dea odraslei sale, ideologul de azi al “democratiei liberale”. Probabil, pentru fructificarea in orice situatie a oportunitatilor, prin plasarea cea mai avantajoasa pe “obedienta” sau “dizidenta”, cele doua ramuri ale unei cunoscute teorii si practici speculative.

Sarcina lui Vladimir Tismaneanu va fi insa dificila, el nu se va adresa unei mase mute si oarbe, ci unor tineri pentru care observatia sociologica, analiza de continut si toate celelalte metode si tehnici de cercetare sociologica sunt instrumente uzuale, profesionale, de verificare, evaluare, predictie sociala etc.

De pilda, cum va explica Tismaneanu prezenta “revolutiei antropologice” a comunismului in substanta, in corpul ideologiei mutante a liberalismului, neoliberalismului, democratiei liberale, prin reinvierea de catre aceasta din urma a revolutiei sexuale, a conflictualizarii civilizatiilor si a darwinismului social, inclusiv a terorismului, care inseamna o “re-naturalizare”, o revolutie a renaturalizarii omului, prin coborarea comportamentelor umane pe scara evolutiei, spre forme ale fricii si fortei, specifice, azi, doar junglei?

De asemenea, cum va argumenta ideologul liberalismului deresponsabilizat, care este “democratia liberala”, capitalista, cum deresponsabilizata a fost si “democratia populara”, de tip comunist, afirmatia sa ca presedintele rus Vladimir Putin ar “personifica in multe privinte Homo Sovieticus”, adica a lui Homo Leninus?

Cei care nu iau pe nemestecate aceasta teza stiu cu siguranta ca Vladimir Putin a spus ca Lenin a pus o bomba la temeliile statului rus, dar si ca presedintele rus nu are problemele etnice, rasiale, religioase sau, de ce sa n-o spunem, sexuale, de reprezentare a poporului rus, pe care il reprezinta in mod autentic in gandire si simtire.

Putin, da, este la “antipodul democratiei liberale”, care este un subprodus ideologic al globalismului. Rusia are propria intelighentie. Si asa au toate tarile Lumii, nefiind nevoie ca altcineva din afara lor sa gandeasca pentru ele sau sa le spuna ce sa faca sau sa nu faca. Putin nu este un Homo Leninus. Putin este un rus 100%.

PS/NB: Prapaganda ideologiilor politice nu are ce cauta la o catedra universitara. In universitati, ideologiile politice nu pot fi decat studiate critic, ca disciplina privind istoria doctrinelor politice.

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-21801512-costurile-utopismului-radical-vladimir-lenin-valdimir-putin-conferinta-vladimir-tismaneanu.htm

Anunțuri

One Response to Memoria istoriei: Propaganda “democratiei liberale”, la catedra universitara, ca si, candva, “socialismul stiintific”

 1. Ghita Bizonu' spune:

  S-i crezu tu ca „Sarcina lui Vladimir Tismaneanu va fi insa dificila, el nu se va adresa unei mase mute si oarbe, ci unor tineri pentru care observatia sociologica, analiza de continut si toate celelalte metode si tehnici de cercetare sociologica sunt instrumente uzuale, profesionale, de verificare, evaluare, predictie sociala etc.” bla bla bla.

  Astia sunt cu creierii spalati .. „comunism = nazism” si cadn ii intrebi ce este comunismu te [auci cu mainile de par si iti tragi palme de mirare. Azi sunt mult mai confotmidtifrcat erautinerii din 1972-74 [cand totusi din nonconformism era musai sa porti blugi ba se mai spuea su ce fel de chiloti barbatesti trebe sa porti]
  Nu trebuie sa le explic nimic le zici cum trebe cica sa „gandeasca” . Intreaba pe vreunu daca stiue ce este aia „omu nou” si aia mia cu merie o sa iti zica ca nazistu Iliescu a faut minerul ca prototip al omului nou – reflexe rapide, cicumferinta pumnului mare – cas abata cat mai eficac intectualul. Care intectual in curand va fi oblogaoriu poponar (ala care sta in 4 labe)
  Ca omu nou al comunismului este un declac de la nu stiu ce Sfant Parinte al Biseriicii e prea mukt ptr intelegerea lor : „comunistii erau atei!” Dom’le in scolile p[rimare sunt nu stiu cati nalafabeti funtional . insa si univeristaile scot niste .. intectuali „abalfabeti functional” adica citesc si daca „este corect” (adica daca citesc pe undeva sa zicem Dilema ca asta este corect) repeta cu entuziasm cretinoidal fara sa gandeasca. De ex repeta nazism- comunism dar daca ii intrebi cumstam cu antofascimsu lu Leon Tiosmnetchi …. obtii „comunistule” sau ca avrei sa facci holocaust …Astia citesc in Ecol tampenia ca Antoniu si Cleopatra favorizau „socislismul” si nu le trece prin cap ca parca titrusi anu 10 ien ..
  Asac a ce le este Vladimir Lenin ci ce le este Vladimir Putin? Doi „comunisti” ca asta le zice Volodea!
  A se vedea si asta:
  http://m.cotidianul.ro/o-fantoma-bintuie-romania-vladimir-tismaneanu-220679/

  Pai daca observatia sociologica, analiza de continut si ceva memorie ar fi si la tinerii cei scoliti .. volodea ar fitrimis la penzie ..

  Apopos indrazabesc o proiectie : in scut timp „“revolutiei antropologice” a comunismului ” va conmsta ion ocercarea de a corci omu cu maimuta pentru obtineraa omunlui noi comunsit ! De ce ? Uite d’asta: Documentarul va fi proiectat în afara competiţiei, în cadrul programului „Zilele filmului românesc”. Acţiunea din producţia „Ouăle lui Tarzan” are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. adev.ro/oq0715 la care adauga cesti a cu „cine a impuscat maimuta”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: