Intriga regiei SUA a “ofensivei” asupra orasului sirian Raqqa: “Eliberarea” de teroristi, pentru a fi inlocuiti cu alti teroristi

In timp ce atentia opiniei publice internationale este tinuta ocupata cu o neasteptata, artificiala si majora criza diplomatica in Orientul Mijlociu, declansata de Arabia Saudita, la care s-au raliat cinci aliați ai săi, inclusiv Egipt, prin ruperea relatiilor cu Qatarul, pe care îl acuză că ar susține ”terorismul”, cei mai primejdiosi teroristi pentru securitatea regiunii si a lumii, “oficializati” cu acte si teritorii in Siria, se pregatesc de o schimbare de roluri. Regia acestei schimbari este semnata de SUA.

Ofensiva susținută de SUA pentru eliberarea orașului sirian Raqqa

Asta dupa ce presedintele american Donald Trump si consilierul si ginerele sau evreu Jared Kushner au vizitat Arabia Saudita, aliata a SUA, cu care a incheiat contracte de sute de miliarde de dolari pentru a-i vinde arme americane si cu care, probabil, a pus la cale si strategii comune in Orientul Mijlociu, poate chiar si episodul in derulare privind Qatarul, ale carui consecinte directe si vizibile, pe fapte, sunt ducerea in plan secund a pericolului pe care il reprezinta Statul Islamic (SI), aducerea in fata a unui fals sau, oricum, minor cal de bataie al antiterorismului si oferirea unei cortine inapoia careia se pregatesc noi roluri si o noua scena.

In acest cadru politic regional, luni a inceput o ofensiva sustinuta de SUA asupra orasului sirian Raqqa, pentru eliberarea de sub ocupatia SI. Scena si rolul pentru acest atac, desfasurat pe trei directii, in nordul, estul si vestul orasului Raqqa, au fost oferite de americani Fortelor Democrate Siriene (SDF), o alianta creata de SUA in 2015, pentru a lupta impotriva SI, de a carui aparitie sunt acuzati Barack Obama si Hillary Clinton. Miliţia “Unităţile de apărare ale poporului kurd” (YPG) este una dintre cele mai puternice miliţii din Siria şi este considerată ca fiind pilonul de bază al SDF. Dar YPG, care se afla sub steagul extremismului politic kurd sirian (PYD), are un background patat de terrorism, prin comiterea a numeroase acte de terorism in Turcia. Dupa cum a fost documentata relatia scop-mijloace de catre istorie, mijloacele teroriste compromit orice scop, fiind in afara legii internationale. Cum SDF manuieste aceleasi mijloace teroriste ca si SI, scopul “eliberarii” orasului Raqqa de teroristi va fi, prin urmare, ca acestia sa fie inlocuiti cu alti teroristi.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/06/o-ofensiva-sustinuta-de-sua-asupra-orasului-sirian-raqqa-a-inceput-luni-forte-siriene-pentru-reuters–11-17-56

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: