Joc de masti si de steaguri: Kurzii sirieni (YPG/FDS) au intrat in Raqqa. Turcia ameninta cu represalii daca va considera operatiunea o amenintare

Kurzii din Siria, care prin unitatile sale militare YPG reprezinta grosul fortelor armate din alianta FDS (Fortele Democrate Siriene) au intrat in orasul Raqqa, aflat sub ocupatia ISIS. Este doar pentru deruta faptul ca steagul FDS este putin mai sus decat al YPG.

Ingenioasa schimbare de steaguri in Raqqa, intre cele ale YPG/FDS si cele ale ISIS, pe cale de a se produce, aprinde din nou beculetul galben pentru Turcia. Ankara se teme de crearea unei zone controlate de kurzi în nordul Siriei, la frontiera turcă.

Foarte amagitor acest joc de steaguri si de masti, inspirat de SUA , prin care unele se inlocuiesc cu altele, facand sa avanseze proiectul american de a-si crea o placa turnanta in Siria (foarte asemanatoare celei din Kosovo). Vom vedea din reactii  daca tactica a  surprins sau nu.

Este limpede ca atacul pe trei directii, nord, est si vest, a fost gandit sa inchida posibilitatea participarii Turciei la asaltul asupra Raqqa,  directia din sud fiind inaccesibila pentru fortele turce, care vin din nord.

In plus, diversiunea “Qatar” a creat, cel putin pentru moment, un impediment diplomatic pentru Turcia. Erdogan a activat diplomatia de criza, pentru “soluționarea acestei dispute între prieteni și frați în spiritul lunii sfinte a Ramadanului”, au anuntat surse apropiate. Pe de altă parte, premierul turc Binali Yildirim a declarat marți că Ankara va reacționa imediat dacă operațiunea de recapturare a Raqqa reprezintă o amenințare la adresa Turciei.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: