Dupa atentatele din Iran: Numai refacerea unitatii islamice va reaprinde Soarele Orientului Mijlociu

Amintirea vremurilor cand Soarele Orientului Mijlociu stralucea in constelatia Lumii trebuie sa fie pentru toti liderii tarilor din regiune un imbold vesnic viu spre refacerea unitatii islamice. Regiunea este a lor si numai ei si popoarele lor ii pot reda pacea si prosperitatea. Fara unitate, pericolul subjugarii este de neevitat.

Atentatele de la Teheran, comise de organizatia terorista “Statul Islamic”, teritorializata in Siria si Irak, “nu vor face decât să întărească ura” împotriva Washingtonului și a Riadului, a declarat vineri liderul suprem iranian Ali Khamenei, cu ocazia funeraliilor celor 17 victime ale celor doua atacuri de miercuri.

Ali Khamenei: Atentatele din Iran vor întări ‘ura’ împotriva Washingtonului și a Riadului

Iranul pare sa fie insa constient ca Arabia Saudita este folosita doar ca acoperire de catre SUA. Analistii si observatorii regiunii Orientului Mijlociu considera ca toate scenariile pentru lumea islamica si araba sunt scrise de SUA, iar cei pe care au pus ochii sa joace in ele nu sunt intrebati daca vor sau nu rolurile, ci pentru convingerea sau obligarea acestora se foloseste metoda biblica antichristica a amenintarii: “Striga Baraba!”. 

De altfel, potrivit ministrului informațiilor iranian, Mahmoud Alavi, este prematur “să se spună că Arabia Saudită a avut un rol” în atentate. Un posibil rol al Riadului in atentatele din Teheran este doar perceptiv, fara o baza reala, el fiind indus de vizita presedintelui american Donald Trump in Arabia Saudita si de corul de amenintari americano-saudite la adresa Iranului, care s-a facut auzit cu acel prilej, foarte probabil la initiativa americana.

Unii critici ai prezentei in delegatia lui Donald Trump a ginerelui sau evreu Jared Kushner, care ar fi un “lup tanar” nu numai politic dar si anti-islam, pentru care politica si anti-islamismul s-ar confunda, sustin ca socrul sau l-a luat cu el in scop de vizita-lectie, pentru a-l invata cum sa negocieze pentru a avea intotdeauna dreptate si a obtine mereu ceea ce vrea.

Singurul fapt cert, in jurul caruia continua sa se speculeze pe tema terorismului sustinut de Arabia Saudita, este contractul de sute de miliarde de dolari pe care Trump l-a semnat cu partea saudita pentru a-i vinde arme americane, care pot ajunge in mainile jihadistilor din regiune.

Totusi, dupa ce presedintele american Donald Trump a oficializat precedentul periculos de a nu mai recunoaste iscaliturile SUA pe documente internationale (retragerea din Acordul de la Paris si solicitarea renegocierii unor acorduri bilaterale sau multilaterale), nu se poate sustine ca altii nu se vor inspira/prevala de precedentul trumpist pentru a nu recunoaste iscaliturile americane sau propriile iscalituri.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/09/ali-khamenei-atentatele-din-iran-vor-intari-ura-impotriva-washingtonului-si-a-riadului-10-55-06

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: