Conservatorism identitar si nationalism suveranist

Fara precedent: Liderul PSD aduce apocalipsa prin motiune de cenzura impotriva Guvernului PSD

Liviu Dragnea pune in pericol PSD-ul si Romania. Daca nici acum nu facem o schimbare de drum si de destin, cand suportul popular (electoral), cresterea economica si vectorul dedicat romanilor al guvernarii ne ofera acea plasa de siguranta pentru a face marele salt social inainte, atunci cand? Probabil ca nici intr-o mie de ani sau niciodata, daca nu vom rupe firele internationaliste si supranationaliste care ne papuseaza partidele, facand din ele slugi ale anacronicelor establisment si ordine internationale.

Partidele istorice au aparut in alte conditii si pentru alte sarcini. Din pacate, niciunul din ele nu a ramas in afara influentelor care nu servesc interesele romanilor. Mai mult, tranzitia a facut ca aceste influente vizand acapararea activelor si resurselor romanesti sa prinda coaje si sa devina niste veritabile catuse cu balama pentru dezvoltarea social-economica a Romaniei.

Pretul pe care il platesc partidele corupte ale tranzitiei romanesti este insasi disparitia lor. Dividendele tranzitiei, prin scoaterea averii tarii la mezat, au fost incasate de politicieni corupti ai momentului, cu consecinte de decredibilizare si de demandatare dramatice pentru partidele lor. Taranistii aproape ca au disparut, liberalii nu se simt nici ei prea bine, iar mai devreme sau mai tarziu social-democratii vor avea aceeasi soarta, daca nu vor iesi din vechile tipare.

Este timpul sa spunem lucrurilor pe nume cand vorbim de influentele occidentale nefaste, dupa 1989, pe care fie le-am descifrat cu intarziere, fie ca din “corectitudine politica” le-am tinut ascunse. Exista o diferenta fundamentala intre modelul vestic de dezvoltare, bazat pe coruptie si, inevitabil, provocator de crize, si modelul estic, cladit pe munca.

Coruptia a fost principalul mijloc de expansiune si de acumulare a capitalului, in marsul Vestului catre Est. Ea a fost camuflata si incurajata de ideologi si lobbysti occidentali prin diverse teze conjuncturale, care au fost impuse prin substituirea abila a vointei populare cu vointa occidentala in constructe politice si juridice care sunt eminamente nationale, cum sunt cele privind statul si dreptul. Polonezii s-au trezit, cu PiS, ungurii, cu Fidesz. La romani nu vad nicio capabilitate politica organizata pentru a face ce fac polonezii si ungurii. Pentru asa ceva ar fi nevoie de un conservatorism identitar si de un nationalism suveranist, cat si, evident, de cineva care sa se aseze in fruntea acestor noi directii strategice.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: