Conducerea PSD greseste!

Cu un acut simt al responsabilitatii ranite, resimtite probabil de toti fostii lideri ai PSD, care au facut enorme sacrificii ca partidul sa creasca si sa ajunga prima forta politica a tarii, Victor Ponta, fost presedinte al partidului si fost prim ministru, a trimis o scrisoare Comitetului Executiv National al PSD, in care denunta cu fermitate greselile conducatorului formatiunii, Liviu Dragnea, privind retragerea sprijinului politic Guvernului social-democrat Sorin Grindeanu.

Victor Ponta: Voi initia o opozitie parlamentara a PSD impotriva unei motiuni de cenzura a PSD

Cu un mesaj foarte ardent, precum lava incandescenta a unui vulcan care erupe, Victor Ponta a folosit de 16 ori cuvantul “greseste”, cu referire la Liviu Dragnea, pentru impunerea autocrata a deciziile personale in partid, fara consultare si fara dezbateri, pentru izolarea PSD-ul de fostii lideri ai partidului, cu care a rupt canalele statutare de comunicare. Ponta atrage atentia asupra responsabilitatii CExN daca “Liviu Dragnea va propune ceva gresit pentru PSD”.

Totodata, Victor Ponta a anunțat că, dacă se va ajunge la o moțiune de cenzură a PSD contra PSD, va iniția un grup de parlamentari PSD care să se opună unei astfel de greșeli. Scriam cu ceva timp in urma, mai mult ca un exercitiu teoretic, despre opozitia interna a unui partid. Iata ca PSD experimenteaza acest lucru, anuntul lui Ponta consemnand nasterea oficiala a unei opozitii interne, din care, in functie de cum va evolua criza politica, nu este exclus sa se desprinda un nou partid politic.

Dupa parerea mea, modelul bipolar de esichier politic, de tip stanga-dreapta, a raspuns bipolarismului din timpul razboiului rece. Dupa cum vedem pe scena politica a SUA, bipolarismul democrati-republicani a devenit devastator pentru societatea americana. Stereotipul stanga-dreapta, mostenit de la revolutia franceza, a devenit nu numai uzat, dar si anacronic, prin ruperea sistemelor politice de noile probleme cu care se confrunta societatile actuale – criza ordinii globale, criza resurselor, criza imigrantilor, criza incalzirii climatice, criza mediului etc.

Orice partid si orice guvern al vremurilor noastre trebuie sa se desprinda de dihotomia munca-capital, pentru ca orice partid si orice guvern trebuie sa activeze in mod armonios atat in beneficiul muncii, cat si al capitalului. Vechile vremuri ale reprezentarilor conflictuale dintre munca si capital, potrivit carora un partid de stanga era perceput ca unul al saracilor, iar un partid de dreapta, ca unul al bogatilor, pot si trebuie depasite prin noi politici ale unor noi partide, pentru construirea unei clase de mijloc robuste si crescande, a unei societati nationale si a unei economii nationale, care au nevoie atat de munca nationala, cat si de capitalul national, intr-o relatie noua, de dialog si conlucrare.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/06/14/ponta-catre-cexn-al-psd-daca-se-ajunge-la-o-motiune-voi-initia-un-grup-de-parlamentari-psd-care-sa-se-opuna-13-53-53

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: