Non minima moralia: Dupa razboiul preventiv, li se refuza compensatia imigratiei. Persecutia continua

Dupa razboiul de invazie american din 2003, care a distrus suveranitatea si stabilitatea Irakului, a capturat economia si a adus terorismul, milioane de irakieni si-au luat lumea in cap, refugiindu-se unde au vazut cu ochii.

Multi irakieni s-au refugiat si in SUA, sperand ca li se va oferi compensatia imigratiei, dupa distrugerile si suferintele care au fost provocate tarii lor. Din nefericire si-au facut iluzii. Persecutia antiirakiana continua sa functioneze si pe teritoriul SUA, sute de irakieni fiind vanati pentru a fi deportati.

Mai mult, tara in pericol sa-si vada teritoriul ciopartit prin ruperea de Irak a teritoriilor locuite de minoritatea kurda irakiana, a suportat umilinta de a fi pusa pe lista interdictiilor de calatorie decretata de presedintele Donald Trump.

Apoi, a fost nevoita sa accepte ultimatumul american de a-si reprimi in iadul irakian cetatenii refugiati in SUA, in schimbul scoaterii Irakului de pe lista neagra a lui Donald Trump. Minima moralia post razboiul “preventiv” nu a existat si continua sa nu existe, antiislamismul virulent din SUA, declansat si intretinut politic, amintind de antisemitismul nazist sau antinegroidismul klukluxklanist.

Autoritatile americane pentru imigratie au arestat in ultimele trei saptamani 199 de irakieni in vederea deportarii in Irak. O purtătoare de cuvânt a serviciului vamal și de imigrație al SUA a declarat miercuri că 114 irakieni au fost arestați în Detroit și în împrejurimi, iar alți 85 în restul țării, potrivit Reuters.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/15/aproape-200-de-irakieni-au-fost-arestati-in-sua-in-vederea-deportarii-02-29-43

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: