Cresterea politica: Un rol pentru un contributor

O pozitie rationala, izvorata din ingrijorarea legitima fata de posibilitatea continuarii degenerarii crizei politice, care ar putea aduce stagnare sau chiar recul pentru Romania. Dar, in acelasi timp, este subiectiva din punct de vedere al adeziunii, neslabite si mult incercate, la PSD, demne de admiratie, ce-i drept.

Insa, una peste alta, Adrian Nastase a probat, aseara, in interviu, si, acum, in articol, prin reconfirmarea atasamentului si increderii ideologice nestramutate in politica de stanga, ca este un om loial, de incredere si responsabil, cu care se poate porni la drum. 

Aceste calitati se numara printre cele care conditioneaza in mod obligatoriu continuitatea si reusita oricarui proiect politic. La aceste trasaturi puternice de personalitate, Adrian Nastase adauga capacitatea de excelenta.

Adrian Nastase si-a demonstrat pe deplin capacitatea de excelenta ca ideolog de anvergura, diplomat european si premier roman, care sunt fundamente si totodata unelte pe care si cu care se poate construi ceva durabil si maret pentru Romania.

Din nefericire, aceasta imensa potentialitate de leadership nu poate fi valorificata din cauza mentinerii, de nimic justificate, a omului politic si de stat Adrian Nastase in afara politicii, in afara scenei evenimentelor politice.

O nedistribuire de rol care este cu atat mai nefasta cu cat PSD si Romania trec printr-o criza care, pentru stabilizare, ar avea nevoie de Adrian Nastase, care nu poate fi asociat in niciun fel cu cauzele sau cu obiectivele orgolioase ale acesteia.

In actualele criza politica interna si incertitudine geostrategica, ar putea fi Adrian Nastase un beneficiu de oportunitate pentru stabilitatea si cresterea politica? Fara indoiala. Mai ales in ipoteza ca motiunea nu va trece si premierul Grindeanu nu va demisiona, cum se intrevede, luand in calcul nu numai pozitiile anti motiune din PSD, dar si pe ale opozitiei. Daca aceasta situatie ipotetica se va adeveri, criza va escalada, dupa parerea mea.

Cunoscand conceptul de stingere a crizei, prin trecerea motiunii, cat si accentele critice la adresa tinerilor si orgoliosilor politicieni Grindeanu si Ponta, este limpede ca Adrian Nastase are nu numai vointa dar si autoritatea politica si morala, de care se bucura in PSD, de a-i controla pe lupii tineri din partid, in avantajele coeziunii si stabilitatii.

Indiferent de evolutii, cred ca ar fi oportuna o scrisoare deschisa a unui grup de initiativa din PSD catre Adrian Nastase, pentru rechemarea acestuia in partid si oferirea unei pozitii interimare, pana la calmarea si normalizarea situatiei interne. Ar fi si calea de revenire a lui Adrian Nastase in politica. Ar fi si datoria PSD. Nu numai criza din partid si din tara, dar si iminenta unor noi optiuni strategice din mediul european si international, in care ar fi avantajos pentru Romania sa aiba o reprezentare si o participare calificate, recomanda reactivarea politica a lui Adrian Nastase.

https://adriannastase.ro/2017/06/19/my-party-right-or-wrong/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: