Temperarea renegocierii NAFTA: In asteptarea inspiratorie a rezultatelor Brexit?

Fara indoiala ca SUA vor urmari indeaproape si cu maxim interes negocierile dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana privind Brexit-ul, lansate luni la Bruxelles.

Se poate presupune, cu mici sanse de infirmare, ca tacticile si rezultatele negocierii Brexit-ului, vor reprezenta pentru SUA o importanta sursa de inspiratie si de ajustare dinamica a propriilor renegocieri ale NAFTA.

In afara de pozitia finala a aliatului lor special britanic in relatiile comerciale cu europenii, directia si continutul reformelor UE, asteptate sa fie initiate intre timp, prezinta un interes strategic pentru reconfigurarea relatiilor economice internationale ale SUA,

Din aceasta perspectiva, temperarea renegocierii Acordului Nord-American de Comerț Liber (NAFTA), care ar putea să se prelungească până anul viitor, anuntata luni de ministrul american al comerțului, Wilbur Ross, nu este o pura coincidenta cu momentul inceperii negocierilor britanico-comunitare.

La conferinta economica „Select USA Investment Summit”, de la Washington, Wilbur Ross a afirmat că încheierea acestor tratative în 2017 ține „de o lume ideală”. Ar fi „o viteza record pentru orice negociere comercială importantă”, a subliniat oficialul, adăugând că „nu este sigur” că administrația Trump va putea respecta acest calendar.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/20/renegocierea-nafta-s-ar-putea-prelungi-anul-viitor-secretarul-american-pentru-comert–03-35-46

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: