Salut, Bizoane!

Chiar daca a fost o rafuiala interna de partid, care slava Domnului nu este nici prima nici ultima, darwinismul politic fiind o lege nescrisa si o practica perpetua in toate partidele, motiunea de cenzura a PSD pentru descaunarea rebelului Grindeanu a fost perfect constitutionala, respectand pana la virgula si pana la punct toate regulile imperative si formale, din Legea Fundamentala a Romaniei.

Desigur, acelasi instinctualism de zoonpolitikon ca al lui Dragnea este de inteles si la Iohannis. Dar el nu va putea fi acceptat daca onor Kaiserul nu va respecta regulile, care sunt la fel de imperative si de sanctionatorii in cazul incalcarii lor. Lucru pe care Dragnea l-a inteles si s-a ferit ca dracul de tamaie sa nu se abata cu o iota de la ele.

Dincolo de toata galagia PNL care va urma, ca vrea in capul mesei, si de toate siretlicurile lui Iohannis pentru a-si impune guvernul lui, seful statului este obligat sa nominalizeze premierul propus de o majoritate constituita si confirmata. Daca va refuza repetat si va declansa alegeri anticipate, KWI va deveni din pacate sursa problemei, in loc sa fie sursa solutiei.

Coalitia va trebui sa fie atenta la propunere/propuneri, pentru a nu oferi temei legal pentru respingere. Sau, dimpotriva, si aici va interveni maiestria de a bate adversarul cu propriile sale arme, sa propuna pentru nominalizare un candidat care sa aiba in CV aceleasi pete ca cele din CV-ul lui Iohannis. Ar fi ceea ce as numi varianta toxica.

Daca se va ajunge la ultima varianta, lucrata sa ii fie opozabila lui Iohannis, acesta va fi terminat. Scurt pe doi, fara nicio discutie. Va fi poate si sansa resetarii.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: