Prometeu si maimuta

He-he, speta este binecunoscuta, dragul meu Oscar Wilde. La fel ca si contextul vremii. Si aici diavolul se ascunde in detalii. Omul nostru nu mai traia dupa credinta noastra.

Una din metodele aproape perfecte de manipulare consta in folosirea demonica a jumatatilor de adevar. Maturizati-va, pentru Dumnezeu. Nu mai puneti cuvintele inaintea faptelor.

Parfumarea in exces a unei jumatati de adevar si punerea ei sa troneze provocator peste o gramada de neadevaruri urat mirositoare, ca motul slobozirilor fiziologice, i-a inselat pe multi si continua sa-i insele, din pacate.

In timpul palavragelilor celor doi vagabonzi pe marginea drumului din “Asteptandu-l pe Godot” , a lui Samuel Beckett, cei doi se iau la un moment dat la cearta pe intaietatea capacitatii de a convinge si a avea mereu dreptate.

Aceasta preocupare obsesiva a celor doi pierde vara le depaseste cadrul. Este pentru un grup mai larg un mod de viata. Inselarea si puterea pot fi obtinute prin cuvinte.

Este ca si cum maimutele s-ar folosi de limbajul uman pentru a-i domina pe oameni. Prometeu le-a furat zeilor focul. Maimutele i-au furat omului limbajul.

Dar, intr-adevar, folosirea jumatatii de adevar pentru intoarcere este cea mai buna reactie.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: