SUA: Decretul anti-imigratie al presedintelui Donald Trump a intrat oficial in vigoare. O victorie a xenofobiei, rasismului si antiislamismului

Mult hulitul decret anti-imigratie al presedintelui american Donald Trump, care restrânge temporar intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șase țări musulmane și a refugiaților, a intrat oficial în vigoare, joi, in urma autorizarii de catre Curtea Suprema.

Este o victorie a xenofobiei, rasismului si antiislamismului. Pe lista lui Trump, care aminteste de listele naziste antievreesti, se afla Iranul, Libia, Somalia, Sudanul, Siria și Yemenul.

Ceea ce atrage in mod scandalos atentia asupra listei lui Trump este principiul literalmente conspirativ dupa care a fost gandit accesul islamicilor in SUA, ca si cum aceasta tara ar fi o imensa organizatie conspirativa.

Interdictia de a intra in SUA se aplica de acum oricarei persoane care “nu a stabilit o relatie de buna credinta cu o persoana sau o entitate din SUA.” Procedura este similara unei organizatii secrete, in care cineva din interior trebuie sa garanteze pentru orice nou venit.

Practic, niciun cetățean din cele șase țări care nu este cunoscut autorităților americane nu va primi acces pe teritoriul SUA, conform deciziei celor nouă judecători ai Curții Supreme.

Procedura nu are nimic de-a face cu liberalismul american si cu drepturile universale ale omului. Imaginati-va un musulman din tarile de pe lista lui Trump care este pus sa dea cu subsemnatul pentru a primi garantii de intrare si cine da asemenea garantii.

Procedura are si un puternic iz de recrutare, care te poate transforma in dusman al tarii tale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: