Alternativa SAMP / T cu rachete Aster 30 la varianta Patriot : “Nu va vindem echipamente vechi”. Securitatea oricarei tari din Europa este parte a securitatii Europei

Foto MBDA: Sistem aparare antiaeriana SAMPT cu rachete Aster 30

Armata Romana se pregateste sa faca cele mai scumpe achizitii din toata istoria sa. Va cheltui cei mai multi bani pe sisteme de aparare antiaeriana. Importanta selectiei celei mai bune oferte in materie este covarsitoare, pe masura efortului financiar al tarii si a mizei sale strategice, securitatea nationala.

Alternativa, care a atras deja atentia decidentilor politici si militari romani, la sistemul american Patriot este sistemul european SAMP/T cu rachete Aster 30. ” Aster ” provine de la numele arcasului Asterion (mit. gr.), care la randul sau si-a datorat numele cuvântului antic grecesc aster , adică „stea”.

La aceasta alternativa doua lucruri merita sa fie luate in calcul. In primul rand, caracteristicile tehnico-tactice superioare ale sistemului ASTER 30 SAMP / T, fabricat de Grupul European MBDA (cu sediul la Paris, Franta).

In al doilea rand, un principiu la fel de competitiv. „Avem un principiu pe care il respectam: Nu va vindem echipamente vechi. Nu cooperam pe tehnologii invechite, ci cautam mereu sa va oferim tehnologii de ultima generatie (…)”, a declarat Didier Philippe, vicepresedinte MBDA, intr-un interviu HotNews.ro.

Altfel spus, responsabilitatea companiei multinationale europene MBD poate fi tradusa si astfel: Securitatea oricarei tari din Europa este parte a securitatii Europei. 

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21877703-video-alternativa-sistemul-rachete-patriot-pentru-apararea-antiaeriana-oferta-europenii-mbda-cred-sistemul-samp-rachete-aster-30-mai-bun-decat-varianta-americana.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: