Edward Lucas: O lectie ratata de propaganda prin anti-propaganda

Intr-un articol pe Contributors, Edward Lucas, un nostalgic al razboiului rece, se dezlantuie impotriva presedintilor american si rus, Donald Trump si Vladimir Putin, dupa prima lor intalnire, la summitul G20, de la Hamburg. Din fericire, este o lectie ratata de propaganda prin anti-propaganda.

“Ferocitatea”, proprie junglei, caracteristica cu care autorul isi incepe articolul pentru a descrie protestele de la Hamburg, intra puternic in contradictie, cateva randuri mai jos, cu afirmatia: “Democrațiile occidentale poate ca au multe cusururi, dar permit protestele pașnice.”

In fine, trecand peste premisa falsa, provocatoare de sofisme, Lucas ii subestimeaza nemeritat lui Donald Trump inteligenta politica, atribuindu-i presedintelui american doua false “greseli”. Evaluarea este total nerealista.

Aroganta este urata si izolata de toata lumea, iar Trump stie foarte bine acest lucru. Dovada este ca nu a cazut in niciuna din cele doua capcane, sa-l trateze de sus pe presedintele rus Vladimir Putin si sa pretinda sau sa permita amestecul unuia in treburile celuilalt.

Faptul ca ulterior intalnirii si-a retras acordul pentru o unitate comuna americano-rusa privind protectia cibernetica nu cred ca i se datoreaza lui Trump, ci adversarilor politici din opozitie (Democrati) si din propriile randuri (Republicani), care nu au vrut sa li se ia jucaria cu “amestecul” rusilor in alegerile prezidentiale americane. Este o greseala Americana “bipartizana”, din pacate.

Trump este inteligent si pragmatic, la fel ca si Putin, impreuna vor reusi cu cele doua ingrediente sa construiasca ceva util pentru SUA si Rusia, ceea ce ii va apropia de fostii presedinti american si sovietic Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov.

http://www.contributors.ro/global-europa/sumitul-de-la-hamburg-trump-l-a-tratat-de-la-egal-la-egal-pe-putin/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: