Amnesty International, o cutie de rezonanta dezacordata de un partizanat obscur: Forțele irakiene care au eliberat Mosul ar fi incalcat legislatia umanitara si ar fi comis crime de razboi

Amnesty International, o organizatie neguvernamentala internationala, infiintata de Peter Benenson (nascut Solomon), la Londra, in 1961, autoproclamata ca aparatoare a drepturilor omului, s-a acoperit in mai multe randuri de penibil si ridicol prin ocolirea partizana a unor zone si evenimente in care incalcarile flagrante ale drepturilor omului sunt politici de stat (v. razboaiele preventive, colonizarile ilegale, noul apartheid de tipul segregarile etnice etc.).

Ca si cand i-ar parea rau de eliberarea orasului irakian Mosul de sub ocupatia organizatiei teroriste Statul Islamic (SI), pe care se pare ca o jeleste, apropo si de moartea anuntata a sefului teroristilor, Abu Bakr al-Baghdadi, Amnesty International s-a gandit probabil ca n-ar fi rau sa mai “intepe” inca o data Irakul. Insa post benensonistii (solomonistii) fac o manipulare grosolana, care nu poate fi inghitita pe nemestecate. In avanposturile si liniile razboiului terorist din Mosul au luptat teroristii, nu populatia civila, care a fost indemnata de fortele irakiene sa plece.

Într-un raport citat marți de agenția Reuters. Amnesty International, impinsa probabil de la spate de marii finantatori, care curand vor fi nevoiti sa mai taie un razboi de pe lista de investitii, a apreciat ca forțele irakiene și cele ale coaliției militare internaționale conduse de SUA, care le-au susținut în lupta împotriva Statului Islamic, au încălcat în mai multe rânduri legislația umanitară internațională în bătălia pentru Mosul și ar putea fi vorba chiar de crime de război. Irakul și SUA nu au comentat deocamdată aceste informații. Lumea a rasuflat insa usurata, salutand entuziasta eliberarea de brutalitate si terorism a orasului Mosul. In atmosfera de triumf, Amnesty International a rasunat ca o cutie de rezonanta dezacordata.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/11/fortele-irakiene-si-ale-coalitiei-au-incalcat-legislatia-umanitara-internationala-la-mosul-amnesty-international–12-35-12

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: