Contrarevolutia Brexit zamisleste monstri: Atacuri cu acid la Londra

 

Locurile atacurilor cu acid de la Londra FOTO Captură CNN

 

Terorismul si violenta civila, care merg mana in mana, par sa-si fi propus sa-i ingrozeasca si sa-i intimideze pe britanici. Spatiul public din Marea Britanie a devenit aproape la fel de nesigur ca in SUA. Identitatea europeana a britanicilor e la grea incercare.

Scopul si finalul inca nu sunt clare. Se urmareste fortarea ireversibila a Brexitului? 9/11 in serie? Va urma o restrangere a drepturilor si libertatilor? Oricare varianta este posibila, pentru fiecare au fost semnale. Insa mai presus de toate, “Cui prodest?”

Un indiciu, greu de respins, este ca amenintarile pe spatiul public si pe siguranta cetateanului au fost sensibil sporite de campania de ura si de intoleranta pro-Brexit, initiata de extremismul politic britanic de tip ultranationalist si ultraeurofob.

Extremistii, de tipul UKIP, par sa se fi dat la fund, probabil ei insisi surprinsi de efectele agitatiei lor provocate in societatea britanica, asemanatoare vartejurilor care scot la suprafata gunoaiele. Ca o contrarevolutie, Brexitul ameninta sa dea totul peste cap.

Reincarnari ale lui Jack Spintecatorul au aparut pe strazile Londrei. Cinci bărbaţi au fost grav răniţi joi seară la Londra, prin atacuri cu acid, comise de doi adolescenţi, de 15 şi 16 ani. Mediul tanar este primul in care incoltesc semintele raului politic.

http://adevarul.ro/international/europa/atacuri-acid-londra-cinci-barbati-fost-grav-raniti-1_5968d5c65ab6550cb81b57f4/index.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: