„Cineva a pierdut o functie”: Liderul Statului Islamic, Al Baghdadi, “este aproape sigur în viaţă” (oficial kurd)

Desi uciderea sefului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost anuntata in cateva randuri, din interior, de americani si chiar o data de rusi, nimeni nu mai ia in serios o astfel de posibilitate. La astfel de anunturi, doar o gluma mai este luata in serios. “Barack Obama are sansa unei noi functii”, suna cu aceste ocazii o gluma amara, dar neiertatoare, potrivit zicalei ca lucrurile serioase se spun in gluma.

Gluma nu este chiar gratuita, Obama a fost acuzat, uneori si cu dovezi greu de contestat, ca ar fi “parintele” Statului Islamic. Aceasta creatie politica si miltara, puternic finantata, inarmata si echipata, care a cucerit prin razboi “fulger” teritorii intinse in Siria si Irak, a aparut ca din neant in 2014, cand Obama se afla la Casa Alba. Irakul vecin devenise, deja, in urma invaziei din 2003, o placa turnanta militara a SUA. Fostul presedinte american chiar a si fost izolat international pentru acest motiv, la una din marile reuniuni internationale, la care a participat, in ultimele sale luni de mandat.

Dupa recentele informatii ca Al Baghdadi ar fi fost ucis, un oficial al fortelor kurde, sustinute de SUA, a declarat, luni, că este sigur 99% că liderul Statului Islamic este în viaţă şi ca se află la sud de oraşul sirian Rakka. El a mai adaugat doua chestiuni, relativ coincidente cu discursul politic american. Datorita schimbarii tacticii, ar fi necesari 3-4 ani pentru eliminarea Statului Islamic, iar viitorii sai lideri ar urma să fie foşti ofiţeri de informatii ai fostului regim al lui Saddam Hussein.

https://www.news.ro/externe/liderul-statului-islamic-abu-bakr-al-bafgdadi-este-aproape-sigur-in-viata-crede-un-oficial-kurd-de-rang-inalt-1922401817472017071217093390

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: