Nazuri dupa “divortul” UK-UE: Pastrarea acelorasi nume si pozitie dupa desfacerea comunitatii legale

Franța ar vrea un „Brexit dur” și „să distrugă” City-ul din Londra – principalul centru financiar britanic și european -, sustine, intr-un raport, reprezentantul special pentru City la Uniunea Europeană, Jeremy Browne.

Din raportul Browne se degaja pretentia excesiva, nefondata si nerealista ca City of London sa fie acceptat in continuare, dupa Brexit, ca un centru “european”, sa fie mentinut statutul capitalei britanice ca “centru financiar al Europei”.

Ca dupa orice “divort”, viitorul City-ului londonez va sta exclusiv in propriile maini. Dar in mod juridic si faptic, el nu va mai putea sa se foloseasca de fostele drepturi ce au decurs din apartenenta la fosta comunitate legala. Ar fi ca si cum unul dintre fostii soti s-ar folosi si dupa divort de numele si pozitia celuilalt sot, fara acordul acestuia, ceea ce ar fi o ilegalitate. City-ul va ramane al Marii Britanii, nu si al Europei.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/16/franta-vrea-sa-distruga-city-of-london-potrivit-unei-oficialitati-britanice-21-05-49

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: