Codul apologeticii comuniste a lui Alexandru Florian, actual ElieWieselist: Anticomunismul, asimilat cu antisemitismul

Intr-o recenta si ireprosabila documentare, Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, din subordinea Guvernului Romaniei (sic!), a fost deconspirat ca a facut apologia comunismului, într-una dintre cărţile sale (1983).

Din aceasta luminare a unor unghere tenebroase din trecutul lui Alexandru Florian ne poate veni cheia pentru intelegerea multora din comportamentele fariseice ale acestuia, dar nu numai.

Pentru daunele aduse memoriei elitei romanesti, portretul lui Alexandru Florian ar putea sta foarte bine alaturi de cel al lui George Soros, care impanzeste deja strazile si mijloacele de transport budapestane, expus oprobriului ungurilor, pentru lezarea intereselor lor nationale.    

In primul rand, ar putea fi inteleasa intoleranta de azi a lui Florian, cand, cocotat in varful unei institutii de vanatoare culturala, prigoneste mari intelectuali romani, carora le sterge numele din denumirile de strazi sau institutii si le darama statuile.

Aceste mari personalitati istorice romane, persecutate de eliewieselistul Alexandru Florian, care pentru punerea lor la index se foloseste in mod ciudat si inacceptabil de puterea adminsitratiilor locale si centrala, au fost dusmani de moarte ai comunismului, “dusmanul de clasa”, cum spuneau comunistii.

Desi vedem cu stupoare cum Alexandru Florian reinvie defuncta “lupta de clasa” si o reascute, arestand memorii si aruncandu-le in beciurile istoriei, continuam sa ramanem imobili. ONG-urile evreesti din Ungaria eticheteaza reactiile autoritatilor ungare la uneltirile sorosiste drept “antisemitism”. De ce nu ar fi si invers? Dar, mai ales, romanii de ce raman de mamaliga in fata acestor obraznicii?

Dar mai este o posibila explicatie pentru apologia din trecut a lui Alexandru Florian. Rolul ideologic, organizatoric si operational determinant pe care evreii l-au jucat in lovitura de stat din Rusia, din 1917, prin Revolutia Bolsevica, ascunde un mare apetit pentru comunism, pentru brutalitatea sa ideologica.

Acest rol si acest apetit au fost incontestabile si arhidocumentate. Este suficient sa studiem compozitia etnica a primului guvern sovietic. Sau sa analizam tentativele “progresismului” din  SUA de a recupera mostenirea ideologica de la fostul URSS.

S-a spus despre comunism ca ar fi de inspiratie crestina. Inexact, comunismul l-a alungat din constructia sa pe Dumnezeu, cu utopia ca va putea sa-i ia locul. Dar crestinismul isi are originile in iudaism, este de fapt iudeo-crestinism. Cum amprenta semitica asupra originii comunisimului este foarte puternica, are sens sa credem, ori sa acceptam credinta multora, ca anticomunismul inseamna antisemitism.

http://www.cotidianul.ro/alexandru-florian-de-la-institutul-elie-wiesel-a-facut-apologia-pcr-si-a-comunismului-303959/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: