CIA foloseste metoda “Obama” de autovictimizare-culpabilizare: “Rusiei îi place să le facă americanilor viața grea”, considera seful spionajului american

Fostul presedinte american Barack Obama a lasat in urma sa o metoda de subminare a relatiilor internationale care-i poarta numele, cunoscuta drept metoda de autovictimizare-culpabilizare. In timpul ultimului sau mandat, diversiunea, apreciata ca devastatoare pentru imaginea-tinta, a facut ravagii in relatiile bilaterale americano-ruse, dar si in cadrul mai larg al relatiilor internationale.

 

Mike Pompeo, noul director al CIA, incepand din 2017, numit de presedintele Donald Trump, s-a remarcat prin pozitii politice active, stanjenitoare pentru discretia si neutralitatea unui serviciu secret, si prin recuperarea metodei Obama de autovictimizare-culpabilizare. Metoda a atins punctul culminant in ultimele zile ale lui decembrie 2016, cand Obama a expulzat 35 de diplomati rusi si a inchis doua cladiri rusesti din New York si Maryland. Ridicola si absurda autovictimizare-culpabilizare din discursul umoral de sfarsit al lui Obama, “si noi putem sa le facem rusilor ceea ce ne fac ei noua”, a ramas ca un epitaf al regimului sau nepopular si antirusesc.

Într-o discuție purtată joi cu oficiali și experți din domeniul securității în cadrul Forumului anual de securitate de la Aspen (Colorado), Mike Pompeo a afirmat, indirect in favoarea Statului Islamic, că Rusia nu intenționează să se retragă din Siria și va încerca în continuare să se amestece în treburile SUA pentru a deranja America. El si-a reiterat convingerea personala, lucru neuzual pentru o pozitie oficiala, ca Rusia ar fi intervenit în alegerile prezidențiale din SUA. „Cred că (rușii) consideră că este util orice ne-ar putea face nouă viața grea”, a sustinut Pompeo, dar si, in contradictie flagranta cu rolul major al Rusiei in razboiul antiterorist, ca nu a văzut decât dovezi „minime” ale unei strategii ruse serioase împotriva militanților Statului Islamic din Siria. O mai mare distorsionare a realitatilor politico-militare si subminare a relatiilor internationale nici ca s-ar putea.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/21/rusiei-ii-place-sa-le-faca-americanilor-viata-grea-considera-directorul-cia-17-08-44 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: