Durerile si revolta lumii s-au strans in Palestina: Poporului fara drepturi i s-a restrictionat drastic accesul la Moscheea Al-Aqsa. Rezistenta palestiniana si tensiunile in zona, in crestere

Mahmud Abbas anunţă întreruperea contactelor cu Israel, în urma măsurilor luate la Moscheea Al-Aqsa

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a anunţat, vineri, intr-un discurs televizat, suspendarea tuturor contactelor cu Israelul, până când acesta va anula măsurile de securitate recente de la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim. El a cerut tuturor factiunilor palestiniene sa-si unifice rezistenta pe acest obiectiv.

Abbas a denuntat instalarea de către autorităţile israeliene a unor detectoare de metale la porţile de acces la Muntele Templului. Denuntarea a dezvaluit ca aceasta măsura a Israelului vizeaza extinderea si consolidarea controlulului israelian asupra locului sfânt islamic, evitarea procesul de pace şi drepturilor poporului palestinian.

Presedintele palestinian a cerut ONU protectie internationala pentru poporul sau si a declarat ca va continua sa sustina caracterul ferm al populaţiei din Ierusalim, scop pentru care va aloca 25 de milioane de dolari.

Trei bărbaţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal, iar circa 400 de persoane au fost rănite sau calcate cu vehiculele forţelor armate israeliene, în confruntărilor de vineri din Ierusalimul de Est.

Vineri, poliţia israeliană a decis să interzică accesul bărbaţilor musulmani sub 50 de ani la rugăciunile ce au loc în Vechiul Oraş al Ierusalimului.

http://www.mediafax.ro/externe/mahmud-abbas-anunta-intreruperea-contactelor-cu-israel-in-urma-masurilor-luate-la-moscheea-al-aqsa-respingem-detectoarele-de-metale-sunt-un-pretext-de-securitate-fictiv-16617031

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: