O demisie-protest: Comunicarea pe limba banilor si a manipularii

Prin noua decizie de personal pe linie de comunicare publica, Casa Alba si-a intarit controversatul profil de administratie a miliardarilor. Aceasta imagine a devenit respingatoare in ochii marii majoritati a americanilor. Zicala “spune-mi cine esti si cu cine te insotesti ca sa-ti spun pentru cine guvernezi” arareori nu s-a adeverit.

Presedintele miliardar Donald Trump si-a confirmat inca o data slabiciunea pentru limbajul banilor. El l-a numit pe finantatorul Anthony Scaramucci sef al departamentului de comunicare al Casei Albe. Desemnarea a spulberat astfel sperantele lui Sean Spicer, purtatorul de cuvant, un profesionist, dar nu suficient de bogat.

In semn de protest, Sean Spicer, care indeplinea o parte a responsabilitatilor directorului de comunicare, si-a inaintat demisia. Membrii seniori ai personalului Casei Albe au fost luati prin surprindere, chiar daca președintele Trump și prima fiică Ivanka Trump s-au întâlnit joi cu Scaramucci, timp de o oră, la viitorul lui loc de munca.

Anthony Scaramucci

Scaramucci, 53 de ani, este un proeminent finantator de pe Wall Street si un important donator republican, fost membru al echipei de tranziție a președintelui. El a fost, de asemenea, foarte vocal in susținerea lui Donald Trump Jr, implicat in dosarul unor intalniri cu cetateni rusi, fara niciun fel de consecinte politice sau electorale de altfel, nu insa si pentru isteria antirusismului.

Scaramucci l-a caracterizat ca “un om virtuos și onorabil pe fiul presedintelui. “Virtutea înseamnă curajul de a acționa cu integritate. Don face asta în fiecare zi”, a punctat el, cu un vadit aplomb de PR.

Aducerea lui Scaramucci la Casa Alba inseamna si ingrosarea perceptiei ca Trump se inconjoara de oameni care au “legaturi” cu rusii. Scaramucci a făcut știri în iunie, când CNN a acceptat demisia a trei jurnaliști implicați într-o poveste retrasă despre presupusa investigație privind o întâlnire pre-inaugurală dintre Scaramucci și șeful unui fond de investiții rus .

CNN i-a cerut scuze imediat lui Scaramucci, declarand că povestea nu a respectat standardele sale editoriale și a fost publicata fără verificările și balanțele preconizate pentru temele sensibile.

Foarte probabil, exista un scenariu al creatorilor de evenimente, care vor fi interesant de urmarit, in care se incearca “impovararea” lui Trump cu “pacate” rusesti care sa justifice demiterea sa, scontandu-se, ca rezultat final, pe amplificarea antirusismului.

Fortarea PR-ului ar putea insemna insa sfarsitul PR-ului, asa cum il stim, si inlocuirea lui cu relatiile publice bazate pe fapte, nu pe cuvinte. 

http://abcnews.go.com/Politics/trump-expected-wall-street-financier-anthony-scaramucci-white/story?id=48763384

https://www.dcnews.ro/sean-spicer-demisie-din-postul-de-purtator-de-cuvant-al-casei-albe_551347.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: