SUA savarsesc crimele din Siria sub acoperirile de “coalitie” si “antiterorism”: O prestatie pentru teroristi – uciderea a 30 de prizonieri ai Statului Islamic

SUA si-au pus pe firma sub care desfasoare atacuri in Siria denumirile mincinoase de “coalitie” si “ lupta antiterorista”. Sub aceste falsuri, armata americana efectueaza, in fapt, uneori in ascuns, alteori la vedere, prestatii militare in slujba Statului Islamic.

Una dintre cele mai recente operatiuni americane in favoarea teroristilor a fost luni, cand printr-o lovitura aeriana a scapat Statul Islamic de grija a 30 de opozanti, pe care ii tinea intr-o inchisoare din Raqqa, ori poate i-a dus la indeplinire sentintele de condamnare la moarte a acestora, omorandu-i prin bombardarea inchisorii.

Cu putin timp in urma, presedintele SUA, Donald Trump, si seful Pentagonului, James Mattis, se dadeau de ceasul mortii, cu ipocrizie aproape cinica, ca nu pot sa-l prinda pe seful Statului Islamic, Al Baghdadi, pentru ca nu stiu unde se ascunde si presa le-ar fi deconspirat un plan in acest scop.

Dar lumea se intreaba daca nu cumva este vorba de lipsa de vointa politica, avand in vedere precedentul mult mai complicat privind prinderea si executarea presedintelui Irakului, Saddam Hussein. Desi Al Baghdadi, care a provocat crime colective teroriste la scara mondiala, ar merita de n ori mai mult un proces public decat Saddam.

Sa fie oare un indiciu revelatoriu faptul ca SUA nu vorbesc niciodata de aducerea capilor statului Islamic in fata unui tribunal international, ci doar de eliminarea lor fizica?

In caz afirmativ, nu ar trebui ca altii – Siria, Irakul, lumea islamica etc – sa se ocupe de agenda acestei probleme? Efectele politice ale unei astfel de initiative ar fi extraordinare.

Multi cred ca scoaterea din scena a lui Al Baghdadi nu va lasa urme, dupa scenariul cu Osama Bin Laden, seful Al Qaeda, a carui moarte nimeni nu a putut sa o verifice, cenusa fiindu-i aruncata in ocean. De cand cu analiza ADN-ul de stabilire a identitatii, nu este de glumit. ADN-ul nu minte si nu greseste. 

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/24/siria-o-lovitura-aeriana-a-coalitiei-conduse-de-sua-a-ucis-30-de-civili-la-raqqa-22-00-41

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: