Nebunii numiti vedete, icoane media la care lumea nestiutoare este chemata sa se inchine: Angelina Jolie, acuzată că a exploatat copii nevoiaşi din Cambodgia pentru filmul sau pentru Netflix

Actriţa şi regizoarea americana Angelina Jolie este acuzată în mediul online că a exploatat copii nevoiaşi din Cambodgia în timpul castingului pentru filmul ”First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, turnat pentru Netflix. Procesul de casting pentru acest film a fost unul bizar, a scris NME in online. Copii săraci au fost puşi să joace o scenă în care furau pentru bani.

Surprinsa de critici, care-i demoleaza imaginea de moralitate si educationala fata de copii, in numele careia indeplineste functia onorifica de ambasadoare UNICEF, Angelina Jolie a dat vina pe directorii de casting. Insa adevarul si responsabilitatea ei au iesit repede la iveala. Angelina Jolie este co-scenarist, producător şi regizor al proiectului cinematografic in cauza, fiind deci implicata in toate detaliile, de la scris pana la pelicula.

Directorii de casting au vizitat orfelinate, companii de circ, şcoli sărace, pentru a găsi copii care au ”experimentat greutăţi”. Aceste locuri au fost tot atatea medii in care au fost aruncate semintele infractionalitatii. Pentru faptele lor needucative, directorii de casting ar fi trebuit sa fie scosi de guler din institutiile vizitate. Ei au pus bani pe masă şi le-au cerut copiilor să se gândească la un lucru pentru care ar avea nevoie de ei, apoi să îi fure. Directorul se prefăcea că îl prinde pe copil, iar acesta trebuia să inventeze o minciună.

Cel mai oribil lucru pentru un copil este sa-l inveti sa fure si sa minta. Aceste fapte erau motivate in ochii copiilor de catre oamenii Angelinei Jolie, apoi tot ei le disculpau acelorasi copii. In rolul de hoata si mincinoasa a fost aleasa Srey Moch, o fată care a fost descoperită într-o şcoală din Cambodgia. Întrebată mai târziu pentru ce lua banii, fata ar fi spus că bunicul ei a murit şi că familia nu avea suficienţi bani pentru o înmormântare frumoasă, potrivit legendei, evident tot disculpatoare, lansata de Angelina Jolie intr-un interviu. 

Metoda de casting i-a adus ambasadoarei UNICEF numeroase critici acerbe. ”Ce joc psihologic crud pe care să îl faci unor copii săraci”, a scris un utilizator de Twitter. ”Angelina Jolie e nebună”. ”Angelina Jolie este clar dusă, dacă ea crede că această formă de exploatare este OK”, a fost un alt mesaj.

https://www.news.ro/entertainment/angelina-jolie-acuzata-ca-a-exploatat-copii-nevoiasi-din-cambodgia-pentru-filmul-realizat-pentru-netflix-1922400428002017071517114689

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: