Turneu diplomatic cu cantec: Mike Pence, substitut al lui Rex Tillerson in Europa de Est

Un controversat turneu diplomatic pe care vicepresedintele american Mike Pence il intreprinde in Europa de Est a reaprins speculatiile unei iminente schimbari diplomatice la varf. Ele vin dupa ce in mass-media americane au aparut informatii potrivit carora intre presedintele Donald Trump si secretarul de stat Rex Tillerson au aparut disensiuni, in special privind politica de cadre a sefului Casei Albe.

Donald Trump a destituit deja cateva nume marcante din administratia sa, iar altele, la fel de grele, au ales ele sa-l paraseasca. Potrivit criticilor, noile numiri nu sunt remarcabile prin profesionalism, ci prin intretinerea cultului sefului executivului american. Fostul magnat imobiliar Trump nu are experienta politica. Faptul ca se inconjoara cu oameni cu acelasi deficit experiential, care sunt vocali doar ca yesmeni si sicofanti, despre care s-a crezut ca au populat exclusiv guvernele totalitare, sporeste riscurile deciziilor eronate si mersului intr-o directie gresita.

In ciuda faptului ca vicepresedintele Mike Pence nu are experienta diplomatica, acesta a fost trimis de catre presedintele Donald Trump in Europa de Est, intr-o misiune diplomatica extrem de sensibila, care ar fi recomandat cunoasterea profunda a dosarelor si continuitatea diplomatica ale Departamentul de Stat. Cu atat mai mult cu cat contextul diplomatic este foarte tensionat, ca urmare a noilor sanctiuni ale SUA impotriva Rusiei. Represaliile Rusiei, care au fost anuntate, daca sanctiunile suplimentare decise de Congresul SUA nu vor fi blocate de veto-ul presedintelui Donald Trump, ar putea avea si consecinte regionale est-europene. In mod evident, vicepresedintele Mike Pence va avea sansa a doua ca substitutor al secretarului de stat Rex Tillerson. Pence se va intalni, duminica, in Estonia, cu liderii Tarilor Baltice. El va merge, apoi, in Georgia si in Muntenegru, iar in final va participa la un summit cu lideri din Balcanii de Vest, urmand sa revina marti la Washington.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/30/vicepresedintele-american-mike-pence-in-estonia-pentru-discutii-cu-liderii-statelor-baltice-11-22-56

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: