Ministrul Justitiei trage o linie rosie: Ambasadorul Hans Klemm este reprezentantul tarii sale

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, despre ce subiecte a abordat in discutia pe care a avut-o cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a tras o binevenita linie rosie, clarificand raporturile de principiu pe care le poate avea ca ministru cu orice ambasador strain.

“Ce poti sa discuti cu un ambasador? El este reprezentantul statului respectiv”, a punctat Tudorel Toader, intr-un context deformat de multe acuzatii ca ambasadorul american s-ar amesteca in problemele Justitiei din Romania, incalcand independenta justitiei si statul de drept.

Tudorel Toader a mai declarat ca el nu a adresat si nici nu va adresa vreunui ambasador strain vreo invitatie la Ministerul Justitiei, un act care excede atributiile unui ministru, dar nici nu a refuzat vreo intrevedere cand i-a fost solicitata.

In astfel de cazuri a discutat si va discuta cu placere cu orice reprezentant al unei tari straine, in cadrul legal si in limita competentelor, a mai precizat ministrul Justitiei.

Toader i-a primit in ultimul timp pe ambasadorii SUA si Indoneziei, urmand sa o primeasca saptamana viitoare pe ambasadoarea Frantei.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: