Dragnea a scos pensiile militarilor din NATO. Urmeaza militarii? Spre armata de imigranti?

A fost adoptata ordonanta Dragnea privind “inghetarea pe viata a pensiilor militarilor”, cum foarte bine a sintetizat tanarul politician Daniel Constantin, ca si multi altii din generatia lui, care se vor confrunta mult timp cu aceasta eroare de evaluare. Sau, altfel spus, Dragnea a scos pensiile militarilor din NATO.

Decizia lui Dragnea a fost un act politicianist de putere, care ii umileste pe cei care au lucrat in armata, politie, servicii secrete, punandu-i intr-o pozitie inferioara, degradanta, fata de colegii lor din NATO si UE. Mai mult, decizia lui Dragnea a fost un santaj pentru militarii si politistii din activitate, conditionandu-le marirea salariilor de desolidarizarea de colegii lor iesiti la pensie.

Desi reprobabil si tintit pe vulnerabilitatile de varsta ale categoriilor in rezerva si in retragere, gestul politic al lui Dragnea nu va putea sa dizolve solidaritatea de corp a politistilor si militarilor de armata si de informatii. Activii din MApN, MAI si SRI stiu foarte bine ca degradarea de azi a drepturilor de pensie ale fostilor lor sefi si colegi li se va aplica si lor maine. Or fi fost discrepante manarite in sistem, dar ele trebuiau corectate in sistem, pentru cateva exceptii nu schimbi regula. In plus, decidentii par sa nu fi auzit de impozitarea progresiva.

Deputatul Victor Ponta a scris, pe Facebook, ca “toata agitatia” este”o reașezare de putere în sistem”, pleaca “generalii și chestorii lui Băsescu” si sunt înlocuiți de “generalii lui Iohannis și chestorii lui Dragnea.” Fostul premier a precizat ca “pensiile de stat militare NU sunt “pensii speciale” (în sensul în care le prezintă acum presa lipsită de subiecte vara) – există în România de la Alexandru Ioan Cuza și se aplică în SUA, țările NATO, etc – ținând cont de specificul activității militare”.

De unde i-o fi venit ideea lui Dragnea? Omu’ s-a tot plimbat pe afara, poate i s-a sugerat o sursa pentru a cumpara niste rachete scumpe, desi nu cele mai performante. Sau poate Soros vrea o armata de mercenari, ca locuri de munca pentru imigrantii lui. Nu va mai spun ce am gandit cand am vazut recent un roman angajat ofiter intr-o armata occidentala. Cat ar fi slujba de grea si la solda fara spor, daca ai pensia pe care o meriti, ai viitor. Poate fi un refren, dar sigur este o psihologie. Induri, rabzi, suporti, dar macar stii pentru ce, ca merita.        

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: